16.8 C
Belgrade
25/03/2023
Srbija vesti

Prednovogodišnji Gala Urlik

Prednovogodišnji Gala UrlikUrlik – Grupa za razvoj kulturnog aktivizma iz Subotice organizuje umetnički program pod nazivom „Prednovogodišnji Gala Urlik“. „Urlik“ za cilj ima predstavljanje mladih, neafirmisanih i manje afirmisanih umetnika, kao i novih umetničkih formi. Program se realizuje se u saradnji sa umetnicima, institucijma koje podržavaju kulturu i aktivizam mladih, kao i pojedincima koji podržavaju umetnost van svih okvira. „Prednovogodišnji Gala Urlik“ se održava u prostoru Klein house / social bar & art gallery, 26.12.2015.godine, 20.00 časova. Ulaz je besplatan.
Više informacija možete pronaći na www.urlik.org i www.facebook.com/urliksubotica/ .

KO NASTUPA?

20.00h Otvaranje manifestacije i izložbe akademskog slikara Marije Jevtić

– Projekcije kratkih filmova:
1. Izlaz – Radomirka Siljanoski (2014, 20 min)
2. Superheroj – Curious Chimps (2014, 3,54 min)

– Poezija – lirika – proza: Desya Lovorov, Tijana Vladić-Sekereš, Đorđe Kuzmanović, Vesna Jokić (poeziju čita Nina Mamužić Lazić), Jugoslav Sivić – Ćuga i Janoš Sekereš – Jáne

– Mađioničar Branislav Subotički

– Dolce Dance plesna škola – Kubanska salsa i ostali latino plesovi

ZAŠTO „PREDNOVOGODIŠNJI“?

Zato što se dešava par dana pre dočeka Nove godine.

ZAŠTO „GALA“?

Godišnje jednom možemo da izađemo van svih okvira i da obučemo odelce, stavimo leptir mašnu, da izaberemo najlepšu toaletu, da nabacimo šljokice, frak, šešir…. ili neka druga kombinacija – svečana. Nije pod obavezno, ali je poželjno. Neka bude otkačeno. Gala nije maskenbal. UrLiK je 26-og Gala. Izađi iz svih okvira. Budi Gala.

ZAŠTO „URLIK“?

To pitanje se ne postavlja. UrLiK mladih, taj vapaj za kulturom je sve glasniji. Neke stvari će se promeniti, a neke već jesu.

KRUG SREĆE

Kao i na prošlogodišnjoj „Gala umetničkoj večeri“ i ove godine se organizuje prodaja čestitki koje su izradila deca na temu „Šta želim da postanem kada porastem“. Prihod ide u humanitarne svrhe, za potrebe štićenika Centra za socijalni rad. Projekat „Krug sreće“ realizuje JCI Subotica, jubilarni deseti put.

Program se realizuje u saradnji sa Kancelarija za mlade Grada Subotice,Mignon Caffe PatisserieSavremena galerija SuboticaGradska biblioteka Subotica (zvanična prezentacija), fanzin LIBRARION i Klein house / social bar & art gallery.

Slične vesti