0.7 C
Belgrade
28/01/2023
kutak za mlade pozorište region Srbija

Pozorišna radionica PATOSA od 2. do 6. decembra u Smederevu

Od 02. do 06. decembra 2011.  u Centru za kulturu Smederevo održaće se pozorišna radionica.

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo vas da će se u Smederevu u periodu od 2. do 6. decembra održati pozorišna radionica u kojoj će pored glumaca smederevskog pozorišta PATOS učestvovati i Romi iz Beograda i Vranja. Radionica će se zasnivati na otkrivanju perceptivnih i ekspresivnih veština koje glas i telo glumca poseduju kroz vežbe koje povećavaju svest o sopstvenoj komunikativnosti i ekspresivnim mogućnostima. Radionica ima za cilj razvijanje odnosa među učesnicima, poboljšanju rada u grupi i sposobnosti da slušaju i aktivno učestvuju u radu. Stimulisaće se kreativnost kroz rad sa objektima, tekstom, muzičkim i zvučnim instrumentima i predmeta koji dolaze iz sopstvene kulture, kroz kontinuiranu razmenu između svakog polaznika. Ovo ce svakako biti i svojevrsna “kupovina znanja”, ali ne novcem, već razmenom iskustava polaznika radionice, čime će se obogatiti poznavanje kulture različitih nacija.

Radionicu ce voditi Salvatore Tramaćere, pozorišni reditelj iz Italije, Aleksandra Gronovska, glumica i vokalni solista iz Poljske, i Tatjana Spasova, menadžer interkulturalnih projekata i međunarodni projektni menadžer Državnog dramskog i lutkarskog pozorišta “Konstantin Veličkov” iz Bugarske.

Uspesi koje je pozorište PATOS ostvarilo sa predstavom “Brat”, u koprodukciji sa Teatrom Koreja iz Lećea i režiji Salvatorea Tramaćerea, nastalom u okviru četvorogodišnjeg projekta Nomad scene (prestižna međunarodna nagrada za inkluziju “Tereza Pomodoro” za 2010. godinu i specijalna nagrada za društveni angažman na trećem Tvrđava teatru 2011. godine) bili su povod za organizaciju nove radionice uz učešće starih i prijem novih članova.

Organizator radionice je pozorište PATOS, a realiuzuje se uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Slične vesti