21.5 C
Belgrade
09/06/2023
Srbija vesti

POZORIŠNA PREDSTAVA MONODRAMA „LILIKA“ pisca Dragoslava Mihailovića

Pozorišna predstava „Lilika“ Dragoslava Mihailovića je tragična drama sa komičnim elementima. U pitanju je nasilje u porodici. Lilika je devojčica koju očuh i majka tuku, vezuju je za krevet i udaraju štapom, i šalju je u popravni dom zato što laže i krade, i zato što je dva puta ponavljala i ima sve jedinice. Dragoslav Mihailović na komičan način opisuje Lilikina prva ljubavna iskustva, njenu igru sa lutkama, i njen odnos pun ljubavi prema mlađem bratu. Lilikina majka je čistačica, a očuh zidar, i Lilika potiče iz siromašne porodice, i stoga ona mašta da pobegne u Ameriku i postane slavna. Ona sanjari da joj u Americi u novinama izađe slika koja će doći u Beograd, i koju će videti njeni mama, tata, brat i njena prva ljubav. Ona želi da kupi u Americi lep crveni kabriolet, i da se tim kolima vrati u Beograd u svoj dom. Ali, Liliku čeka popravni dom i njena budućnost je neizvesna. Svoju ispovest Lilika nam govori sa ljuljaške.

Pisac Dragoslav Mihailović  je pisao „Petrijin venac“, „Kad’ su cvetale tikve“… Poznat je publici po TV seriji „Čizmaši“…

TEKST: Dragoslav Mihailović

IGRA: Sandra Nogić

SCENOGRAFIJA: Sava Aćin

KOSTIM: Sandra Nogić

FOTOGRAFIJA: Duško Kovač

LjULJAŠKU NAPRAVIO: Miša Stupar

REŽIJA: Marko Marinković

Monodrama Lilika imaće premijeru u subotu 28. januara 2017. godine u 21h u pozorištu „Moderna garaža“ koje se nalazi u ulici Majke Jevrosime 30 kod Muzeja automobila Bratislava Petkovića.

Cena karte iznosi 400 dinara.

Kartu možete naručiti putem narudžbenice:

    Slične vesti