17.8 C
Belgrade
31/03/2023
poezija proza rokovi u avgustu Srbija

Позив за учешће на Mеђународној књижевној манифестацији „Писмо Ћирилово“ Крагујевац

УКС – Књижевна заједница Крагујевац уз подршку Града Крагујевца организује Пету међународну књижевну манифестацију „ПИСМО ЋИРИЛОВО“.

Позивамо књижевнике, лингвисте, новинаре, наставнике, студенте и ученике из земље и иностранства да доставе своје ауторске радове на поетско – прозни књижевни конкурс:„ЋИРИЛИЦА – ИСПОВЕДАОНИЦА СРПСКОГ ЈЕЗИКОСЛОВЉА“.

На конкурсу могу учествовати аутори надахнути лепотом српског језика и ћириличног писма. Учесници достављају по једну необјављивану песму или кратку причу, не дужу од две стране у ћириличном писму, Times New Roman – фонт 12.

Као посебан документ аутори шаљу личне (име, презиме, контакт телефон и имејл) и биографско-библиографске податке, Књижевној  заједници Крагујевац у Крагујевцу на

е-mail knjizevnazajednicakg@gmail.com, најкасније до  31. 8. 2022. године.

Одабир радова за манифестацију  „Писмо Ћирилово“ ће извршити Програмски одбор, о чему ће  сви аутори бити  благовремено обавештени.

Организатор не сноси одговорност за евентуално кршење Закона о ауторским правима и његову злоупотребу. Ауторски прилози се не хоноришу. Одабрани  радови биће објављени у ПДФ документу на веб местима КЗК, а у складу са могућностима КЗК и у штампаном формату.

УКС-Књижевна заједница Крагујевац, уз подршку Града Крагујевца.

e-mail: knjizevnazajednicakg@gmail.com

Slične vesti