4.7 C
Belgrade
04/02/2023
film Hrvatska radionice region

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA MEĐUNARODNOJ FILMSKOJ RADIONICI BELE TARRA U ORGANIZACIJI SPLITSKOG FILMSKOG FESTIVALA

Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma poziva na sudjelovanje na filmskoj radionici u Splitu od 29. kolovoza do 10. rujna 2011. koju će voditi proslavljeni mađarski redatelj Bela Tarr. Radionica je namijenjena mladim filmašima ili studentima zadnje godine filmskih akademija iz Hrvatske i inozemstva.

Sedam odabranih polaznika će na radionici imati prilike raditi s jednim od najznačajnijih europskih redatelja, koji će ih voditi kroz cijeli proces filmske produkcije. Svaki će polaznik napraviti kratki film u digitalnom formatu na jednu zajedničku temu koju će odrediti Bela Tarr. Nakon snimanja slijedi montiranje materijala te će se ti kratki filmovi prikazati u sklopu programa ovogodišnjeg Splitskog filmskog festivala od 10.-17. rujna 2011.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, no polaznici koji dolaze izvan Splita moraju sami pokriti troškove puta i boravka. Radni jezik na radionici je engleski.

Rok prijave za sudjelovanje na radionici je 15. kolovoza 2011. Zainteresirani mogu svoje prijave s motivacijskim pismom i kratkim životopisom slati na   info@splitfilmfestival.hr

Slične vesti