15.7 C
Belgrade
24/03/2023
esejistika Srbija

Poziv za slanje radova: Treći broj naučno-popularnog časopisa A priori

Rok za slanje: 15. mart 2022. godine

Tema broja:

Eksperimentalna etika

Eksperimentalna etika je moralna filozofija koja uključuje eksperimentalne metode za proučavanje moralnih intuicija, donešenih odluka i ponašanja. U nekim je slučajevima otvorila nove puteve istraživanja, dok je u drugim slučajevima uticala na dugogodišnje rasprave unutar moralne teorije. Osim toga, postavlja se pitanje na koji način se eksperimentalna moralna filozofija razlikuje od eksperimentalne moralne psihologije, odnosno na koji način se proučavanje moralnih pravila i njihovo opravdanje, istorijski može povezati ili odvojiti od proučavanja vrlo konkretnih odrednica ljudske socijalne interakcije. Moral je ljudska univerzalna kategorija, vrlo varijabilna u svojim karakteristikama i prilagođena određenim istorijskim i kulturnim sredinama.

Dostavljanje radova

Molimo autore da pogledaju „Uputstva za autore“, data na linku: http://www.casopisapriori.com/index.php/apriori/instructions.

Radovi koji podliježu procesu kategorizacije (prethodno saopštenje, originalni i pregledni naučni rad, stručni rad, književna teorija) prolaze dvostruko slijepu recenziju, dok se ostali radovi objavljuju na osnovu odluke uredništva.

Radove slati na e-mail adresu: casopisapriori@gmail.com.

Datum objavljivanja trećeg broja časopisa je planiran do kraja prve polovine 2022. godine.

U Banjoj Luci, 20.12.2021. godine                                       Ana Galić, glavni i odgovorni urednik

Slične vesti