0.7 C
Belgrade
28/01/2023
NVO sektor Srbija

POZIV ZA PRIJEM NOVIH ČLANOVA U NKSS

nksAsocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije poziva organizacije i pojedince da pošalju prijave za prijem u članstvo.

Poziv je otvoren do 09. juna 2013. godine.

Glasanje o prijemu novih članova održaće se na redovnoj godišnjoj Skupštini Asocijacije koja se održava od 21. do 23. juna u Vršcu.

Rezultati prijema novih članova biće objavljeni na web strani asocijacijewww.nezavisnakultura.net najkasnije 10 dana po završetku Skupštine.

 

OPŠTI USLOVI (izvod iz Statuta)

Član 8.
Članica Udruženja se postaje pod sledećim opštim uslovima:
1) da realizuje programske aktivnosti u polju kulture najmanje dve godine pre pristupanja Udruženju
2) da prihvata vrednosti, ciljeve i Statut Udruženja;
3) da je dve redovne članice Udruženja formalno preporuče za prijem u Udruženje;
4) da dostavi popunjenu prijavnicu overenu pečatom udruženja i potpisom ovlašćenog lica (za udruženja građana), potpisima članova neformalne umetničke grupe ili ličnim potpisom;
5) da na Skupštini Udruženja dve trećine prisutnih članica glasa za prijem nove članice u Udruženje.
Član 9.
O ispunjenosti uslova iz člana 8 odlučuje Skupština Udruženja koja donosi odluku o primanju u status članova Udruženja na redovnoj, vanrednoj ili elektronskoj skupštini.
Registar članica Udruženja i zastupnika članica Udruženja vodi predsednik Upravnog odbora Udruženja.
Član 10.
Prava članica Udruženja su:
1) da učestvuju u procesima razmatranja i donošenja odluka na sastancima, sednicama i Skupštinama Udruženja;
2) da predlažu, biraju i budu birani u upravljačka tela Udruženja;
3) da učestvuju u aktivnostima Udruženja;
4) da predlažu aktivnosti, projekte i programe Udruženja;
5) da budu obaveštene o radu Udruženja i njenih tela i da putem Udruženja plasiraju svoje informacije, programe i inicijative;
6) da koriste resurse Udruženja i povoljnosti koje članstvo u Udruženja donosi (učešće u razmeni programa, učešće u programima jačanja kapaciteta itd)

DODATNI USLOVI ZA POJEDINCE:

1) da realizuje programske aktivnosti u polju nezavisne kulture najmanje pet godina pre pristupanja Asocijaciji Nezavisna kulturna scena Srbije;
2) da je do podnošenja prijave vodio ili učestvovao u realizaciji najmanje tri projekta relevantna za unapređivanje nezavisne kulture u Srbiji.
Pristupnicu i neophodne prateće materijale možete naći nahttp://www.nezavisnakultura.net/index.php/sr-YU/o-nkss/kako-postati-član

Prijave se šalju na adresu koordinator@nezavisnakultura.net

Poziv za prijavu učešća na SKUPŠTINI NKSS 2013

Drage kolege,

Pozivamo Vas da se prijavite za učešće na Skupštini NKSS u Vršcu 21–23. juna.

Pravo da se prijave i prisustvuju imaju samo formalni članovi NKSS.

Na ovom linku nalazi se formular koji vas molimo da popunite. Popunjeni formular treba dostaviti na koordinator@nezavisnakultura.net najkasnije do 9. juna. Pošto je veoma jednostavan, najbolje je da ga odmah popunite i pošaljete.
Podsećamo vas da po Statutu NKSS stoji da članstvo u NKSS prestaje ukoliko članica u periodu od dve godine ne uzima učešće u aktivnostima Udruženja (redovnim, vanrednim, elektronskim skupštinama, sastancima i programskim aktivnostima Udruženja) i ukoliko ne plati članarinu Udruženju dve godine.

Izvod iz Statuta:

Члан 13.

Чланство у Удружењу престаје:
1) добровољним иступањем члана;
2) предлогом Управног одбора и одлуком Скупштине Удружења о искључењу;
3) престанком постојања члана;
4) престанком постојања Удружења.
Члан 14.

Управни одбор ће предложити, а Скупштина донети одлуку о искључењу чланице Удружења, уколико чланица Удружења:
1) својим поступцима трајно штети угледу Удружења и осталих чланицаУдружења;
2) крши одредбе овог Статута;
3) ради и делује противно одлукама тела Удружења;
4) у периоду од две године не узима учешће у активностима Удружења (редовним, ванредним, електронским скупштинама, састанцима и програмским активностима Удружења);
5) не плати чланарину у Удружењу две године.

 

Logistika — važne informacije:

Prisustvo što većeg broja predstavnika organizacija članova NKSS je veoma bitno, zbog odluka koje treba da se donesu (novi članovi, izbor novih članova Upravnog odbora itd.). Zbog brojnosti skupa molimo Vas da budete što tačniji i da se pomeranje dolazaka i odlazaka svede na zaista neodložno.

NKSS pokriva troškove jednog predstavnika po organizaciji koji ima pravo glasa na Skupštini. Ako postoji interesovanje za više predstavnika, dodatni učesnici snose svoje troškove (pun pansion u dvokrevetnoj sobi je 3760 din.). O dodatnim predstavnicima obavestiti koordinatora radi rezervacije smeštaja.

Ukoliko neko dolazi samostalno u Vršac kolima, molimo vas da navedete rutu i eventualno povezete nekoga od drugih učesnika koji su vam usput.

Smeštaj je u hotelu Srbija, Svetosavski trg 12, Vršac (www.hotelsrbija.rs). Sobe u kojima ćemo biti smešteni su dvokrevetne, slobodni ste da se sami organizujete ko će sa kime da deli sobu.

U Vršac treba da se stigne u petak, 21. juna u popodnevnim časovima. Subota, ceo dan i nedelja prepodne su radni dani. Povratak iz Vršca je u nedelju, 23. juna posle ručka. Najverovatnije će odmah posle ručka biti organizovan izlet u okolinu Vršca za zainteresovane i povratak za Beograd biće tek posle izleta.

Biće organizovan prevoz iz Beograda. Ukoliko je nekome lakše da doputuje do Beograda i odatle da putuje organizovanim prevozom, potrebno je da to najavi što ranije.

Svi koji budu putovali iz drugih gradova imaće refundirane putne troškove u Vršcu. Molim vas navedite što precizniji iznos putnih troškova u formularu i sačuvajte račune i putne karte radi refundiranja.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja obratite se koordinatoru Nataši Vranić na
koordinator@nezavisnakultura.net
011/328 36 72
063 19 66 652

Slične vesti