4.5 C
Belgrade
04/02/2023
kutak za mlade Srbija

Poziv za prijavljivanje za učešće u programu – Naša budućnost EU 2012

Poziv za prijavljivanje za učešće u programu Naša budućnost EU 2012 sada otvoren!

Da li ste zainteresovani za praktično istraživačko iskustvo i međunarodnu saradnju? Želite li da upoznate ljude iz Holandije i sa Kosova, i razmenite ideje i razmišljanja o aktuelnim pitanjima i dešavanjima? Da li ste zainteresovani za odnose između Beograda i Prištine i proširenje Evropske unije? Ako je tako, onda se prijavite za učešće!

Ovogodišnje izdanje programa Naša budućnost EU započinje petodnevnim treningom. Trening će se održati od 26. do 30. marta u Prištini, Kosovo, i obradiće tri teme:

– Budućnost multikulturalizma: Potraga za identitetom

– Omladinska politička participacija: Mladi kao konzumenti ili proizvođači politike

– Rod u evropskoj perspektivi: izgledi i razmišljanja

Šest učesnika/ca iz Srbije će zajedno sa učesnicima iz Kosovo i Holandije formirati tri mešovita istraživačka tima. Oni će dizajnirati strategiju istraživanja, koju će sprovesti u praksi tokom 24 nedelje koje slede. Projekat nudi učesnicima jedinstvenu priliku da:

– ispitaju i uporede aktuelna pitanja istovremeno na Kosovu, Srbiji i Holandiji;

– podele svoja zapažanja putem interneta sa ostatkom sveta;

– naprave video intervjue sa relevantnim akterima;

– predstave rezultate istraživanja tokom završne konferencije u oktobru u Beogradu, Srbija.

Tokom programa, organizatori će obezbediti smeštaj, hranu i piće, interesantne i kvalitetne predavače i trenere, kao i stručnu podršku istraživačkim timovima.

Pošaljite svoju ispunjenu prijavu pre 5. februara na: office@ngofractal.org (naslov poruke: „OF aplikacija 2012“). Sva pitanja takođe možete poslati na ovaj mejl.

Rok za slanje prijava je pre 5.februara 2012.godine

Slične vesti

1 comment

Poziv za prijavljivanje za učešće u programu – Naša budućnost EU 2012 : Mlad Grad | Sremska Mitrovica | Portal mladih Grada Sremska Mitrovica 25/01/2012 at 11:01

[…] Konkursi regiona | Pročitajte vest na sajtu izvora window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); […]

Comments are closed.