22.3 C
Belgrade
01/06/2023
Hrvatska region vizuelne umetnosti

Poziv za izlaganje na NUS-u 2013

 

POZIV ZA IZLAGANJE NA NUS-u 2013.
Multimedijalni kulturni centar (MKC) Split, 11. – 18. siječnja 2013.

  NUS je međunarodni festival suvremene umjetnosti na kojem se grupnom izložbom i popratnim programom prezentiraju široj splitskoj publici radnovi suvremenih umjetnika iz Splita i regije imajući za cilj njihovu afirmaciju ali i promociju suvremene umjetnosti općenito.

 Prvi NUS održan je u siječnju 2012. godine te se pokazao kao izuzetno uspješna manifestacija visoke posječenosti kako na samom otvorenju tako i na ostatku 8-dnevnog programa održanog na više različitih lokacija grada Splita. S obzirom na prošlogodišnje iskustvo (zaprimljeno 110 prijavnica izlagača s 223 rada, za izlaganje je odabrano 70 umjetnika iz 9 država koji su se predstavili sa 101 umjetničkim radom) očekujemo i na NUS-u 2013 minimalno 70 sudionika iz barem 10 država, te kao i do sada, popraćenost od strane svih relevantnih medija. Očekuje se preko 2000 posjetitelja festivala.

 Tema NUS-a 2013 je ‘Tabu’ pa će u skladu s temom čitavo događanje biti fokusirano na propitkivanje društvenih tabua, objektivnih problema današnjice i pokušaja pronalaženja njihovih rješenja, a sve to uz kreativan i svjež pristup svojstven upravo umjetnicima.
Program NUS-a obuhvaćati će grupnu izložbu, projekcije, javne tribine, predavanja,
8-dnevnu alternativnu knjižnicu, performanse, akcije i intervencije u javnom prostoru, a odvijati će se u prostoru Multimedijalnog kulturnog centra (MKC) Split, te na ulicama grada.

Tema NUS-a 2013:TABU”

Iz rječnika stranih riječi B. Klaića:

            tabu, tabua, mn  tabui polin. (iz maorskog jezika) 1.kod primitivnih naroda –       zabrana koja se stavlja na neki predmet, rad, riječ i sl; narušavanje te zabrane          povlači tobože za sobom tešku bolest, smrt; 2.prenes. zabranjeni predmeti, pitanja, mišljenja i sl; nešto posvećeno, sveto, što se nesmije dirati,          nepovredivo; velika i nedokučiva,    nepristupačna tajna; tabuirati, -buiram   proglasiti nešto za tabu, učiniti nepristupačnim, pretvoriti u tabu; isto i            tabuizirati, -iziram.

Prijavnica se može naći na linku:

 http://www.2shared.com/document/5KyX1W5m/prijavnica_za_NUS_2013.html
 

Rok za prijavu za sudjelovanje je 31. listopada 2012.

Uvjeti prijave:

  • natječaj je otvoren za sve osobe do 35 godina starosti,
  • svaka osoba može prijaviti maksimalno 3 rada,
  • prijaviti se mogu radovi u svim tehnikama uključujući i izvedbene umjetnosti,
  • popunjena prijavnica (sa fotografijom rada u digitalnom obliku) mora biti poslana na e-mail adresu neafirmiranaumjetnickascena@gmail.com ili dostavljena na adresu Put sv. Ižidora 71/c, 21000 Split najkasnije do 31. listopada 2012. s naznakom ‘NUS – natječaj 2013.’,
  • radove će selektirati umjetnički savjet NUS-a na temelju kvalitete, originalnosti i usklađenosti rada s temom,
  • umjetnici su u potpunosti odgovorni za trošak i transport vlastitih radova.

 

Po isteku roka prijave (31. listopada 2012.) pristigli radovi bit će selektirani od strane komisije koju će sačinjavati članovi organizacijskog odbora NUS-a. Selekcija će biti provedena prema kriteriju originalnosti, kvaliteti izvedbe i povezanosti rada s temom izložbe. O rezultatima selekcije prijavljeni autori bit će obavješteni putem e-maila, a rezultati će biti objavljeni i online (na web stranici NUS-a www.nus.hr, blogu NUS-a http://neafirmiranaumjetnickascena.blogspot.com/, te na Facebook stranici NUS-a https://www.facebook.com/pages/NUS-Neafirmirana-Umjetnička-Scena), 15. studenog 2012. godine.

 

Za dodatne informacije obratiti se:

 Kristina Trifunović, Odnosi s izlagačima                           

E-mail:kristinatrifunovich@gmail.com                                                                              

Mob: 098/ 182 58 95                                                         

 Ana Šunjić, Marketing

E-mail: ana.sunjic.st@gmail.com

Mob: 091/ 784 03 18

 Nina Jurić, Predsjednica udruge                                                                                 

E-mail:juricnina@gmail.com

Mob: 095/ 541 10 10

 

Slične vesti