21.6 C
Belgrade
10/06/2023
Hrvatska region vizuelne umetnosti

Poziv za izlaganje na NUS-u 2013.

Multimedijalni kulturni centar (MKC) Split, 11. – 18. siječnja 2013.

 NUS je međunarodni festival suvremene umjetnosti na kojem se grupnom izložbom i popratnim programom prezentiraju široj splitskoj publici radovi suvremenih umjetnika iz Splita i regije imajući za cilj njihovu afirmaciju ali i promociju suvremene umjetnosti općenito. Program NUS-a 2013 obuhvaćati će grupnu izložbu, projekcije, javne tribine, predavanja, 8-dnevnu alternativnu knjižnicu, performanse, akcije i intervencije u javnom prostoru, a odvijati će se u prostoru Multimedijalnog kulturnog centra (MKC) Split, te na ulicama grada.

 Produžen je natječaj za izlaganje na NUS-u 2013!

Za izlaganje ili sudjelovanje u programu možete se prijaviti do 30. studenog 2012. godine, a rezultati natječaja će biti objavljeni 2. prosinca 2012. godine.

 Tema NUS-a 2013 je ‘Tabu’ pa će u skladu s temom čitavo događanje biti fokusirano na propitkivanje društvenih tabua, objektivnih problema današnjice i pokušaja pronalaženja njihovih rješenja, a sve to uz kreativan i svjež pristup svojstven upravo umjetnicima.

Iz rječnika stranih riječi B. Klaića:

            tabu,tabua, mn  tabui polin. (iz maorskog jezika) 1.kod primitivnih naroda –           zabrana koja se stavlja na neki predmet, rad, riječ i sl; narušavanje te zabrane            povlači tobože za sobom tešku bolest, smrt; 2.prenes. zabranjeni predmeti, pitanja, mišljenja i sl; nešto posvećeno, sveto, što se nesmije dirati,            nepovredivo; velika i nedokučiva,   nepristupačna tajna; tabuirati, -buiram –     proglasiti nešto za tabu, učiniti nepristupačnim, pretvoriti u tabu; isto i tabuizirati, -iziram.

 Prijavnica:  http://nus-prijavnica.blogspot.com/

Uvjeti prijave:

  • natječaj je otvoren za sve osobe do 35 godina starosti,
  • svaka osoba može prijaviti maksimalno 3 rada,
  • prijaviti se mogu radovi u svim tehnikama uključujući i izvedbene umjetnosti,
  • popunjena prijavnica (s fotografijom rada u digitalnom obliku) mora biti poslana na e-mail adresu neafirmiranaumjetnickascena@gmail.com ili dostavljena na adresu Put sv. Ižidora 71/c, 21000 Split najkasnije do 30. studenog 2012. s naznakom ‘NUS – natječaj 2013.’,
  • radove će selektirati umjetnički savjet NUS-a na temelju kvalitete, originalnosti i usklađenosti rada s temom,
  • umjetnici su u potpunosti odgovorni za trošak i transport vlastitih radova.

*Napomena organizatora: Uz izlaganje sudionika do 35 godina, organizirati će se i popratni segment događanja koji nije limitiran dobnom granicom autora.

 Rok za prijavu za sudjelovanje: 30. studenog 2012.

 Selekcija prijavljenih radova biti će provedena prema kriteriju originalnosti, kvaliteti izvedbe i povezanosti rada s temom izložbe.

O rezultatima selekcije prijavljeni autori bit će obavješteni putem e-maila, a rezultati će biti objavljeni i online 2. prosinca 2012. godine.

 Prijavnice za sudjelovanje u potprogramu pisanih umjetnosti: http://www.2shared.com/document/L-sJ2XdD/prijavnica_za_NUS_2013-potprog.html

 Za dodatne informacije obratiti se na:

 Kristina Trifunović, Odnosi s izlagačima

E-mail:kristinatrifunovich@gmail.com

Mob: 098/ 182 58 95

 Nina Jurić, Direktorica festivala

E-mail:juricnina@gmail.com

Mob: 095/ 541 10 10

Blog: http://neafirmiranaumjetnickascena.blogspot.com/

Web: www.nus.hr

Facebook:  https://www.facebook.com/pages/NUS-Neafirmirana-Umjetni%C4%8Dka-Scena/191579767562250

Slične vesti