21 C
Belgrade
08/06/2023
konkursi za mlade autore nauka Srbija

POZIV – PRIJAVA ZA NOĆ ISTRAŽIVAČA 2012.

Organizatori Noći istraživača POZIVAJU istraživače i naučnike iz Novog Sada, Vojvodine i cele Srbije da uzmu aktivno učešće u NOĆI ISTRAŽIVAČA 2012, koja će se održati 28. septembra ove godine.

Noć istraživača predstavlja najveću i najzabavniju promociju nauke i naučnika na svetu, namenjenu populaciji svih starosnih doba i obrazovnih profila. To je jednodnevni spektakl koji se na isti dan održava u celoj Evropi. Ovaj projekat se realizuje kroz 7. Okvirni program EU (FP7) i predstavlja edukativno-zabavnu promociju rada i života naučnika.

Ove godine, lajt motiv Noći istraživača je zaljubljivanje u nauku i zato POZIVAMO istraživače i naučnike da uzmu aktivno učešće u Noći istraživača 2012 i prijave svoje nove, kreativne i interaktivne radionice koje će posetiocima približiti globalne izazove i druge naučne koncepte. Od prijavljenih radionica 15 najboljih i najinteresantnijih biće izabrano da se predstavi na Noći istraživača 2012 u Novom Sadu. Učesnici izabranih radionica biće nagrađeni sa 20.000,00 din po radionici. Takođe, izabrane radionice imaće na raspolaganju budžet od 5.000,00 din za sitne troškove, ali će postojati i mogućnost finansiranja izrade posebnih eksponata za nekoliko izabranih radionica.

Da biste bili deo Noći istraživača potrebno je da do 20. jula 2012. pošaljete popunjenu prijavu vašeg projekta uz kratak opis zamišljenih aktivnosti i potrebnog materijala. Prijava može biti preuzeta na sajtu Univerziteta u Novom Sadu ili slanjem upita programskom koordinatoru Noći istraživača za Novi Sad na e-mail adresu: prijava@nocistrazivaca.rs.

Pobednici konkursa će biti objavljeni do 1. avgusta 2012. Poziv je otvoren za sve zainteresovane istraživače, bez obzira na njihovo zvanje i mesto zaposlenja.

Budite deo najveće i najzabavnije promocije nauke i naučnika na svetu. Učestvujte u Noći istraživača 2012!

Više informacija o projektu i planiranim aktivnostima biće uskoro dostupno na našem sajtu: www.nocistrazivaca.rs i na našoj Facebook stranici: Noć istraživača Srbija.

Prijavu za učešće možete preuzeti na sledećem linku: http://www.uns.ac.rs/sr/novosti_dogadjaji/2012/nocIstrazivaca0621.html

Slične vesti