4.9 C
Belgrade
02/02/2023
književnost poezija proza region Srbija

Poziv piscima iz dijaspore

velika-karta-evropeBeograd
Frankfurt

PISCIMA U DIJASPORI I REGIONU

Drage i poštovane koleginice i kolege,

Polazeći od činjenice da veliki broj naših pisaca za decu živi i stvara van granica svoje matične države Srbije, oseća se potreba da se priredi Antologija savremene srpske književnosti za decu u dijaspori i regionu.

Planirano je da Antologija bude objavljena do oktobra 2015. godine, kada će biti premijerno predstavljena na Međunarodnim sajmovima knjiga u Beogradu i Frankfurtu, kao i na jubilarnim 20. Oktobarskim susretima pisaca dijaspore u Frankfurtu na Majni. Izdavač Antologije biće renomirana izdavačka kuća „Pčelica“ iz Čačka, koja je specijalizovana za objavljivanje knjiga za mlade i decu. Knjiga će biti kvalitetno opremljena i ilustrovana, kako i dolikuje antologijskom izdanju.

Antologija savremene srpske književnosti za decu u dijaspori i regionu obuhvatiće književno stvaralaštvo autora za decu koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira na zemlju porekla, a koji žive izvan Republike Srbije. U Antologiju će biti uvršteni pisci u iseljeništvu, kao i oni koji žive u zemljama regiona. Svrha Antologije je da predstavi čitalačkoj publici, književnoj kritici, izdavačkim kućama, sastavljačima školskih programa i lektira, prevodiocima, medijima i svima drugima zainteresovanima, najbolje pesme i kratku prozu za decu srpskih književnika iz rasejanja koji svojim delom pripadaju neraskidivom i jedinstvenom korpusu srpske književnosti.

Pozivamo Vas da nam pošaljete što pre, a najkasnije do 31.januara 2015, Vaše autorske ili zajedničke knjige poezije i priča za decu, pojedinačne radove, ili rukopise knjiga u pripremi, sa ovom tematikom, kao i Vaše kratke biografije, i sve to u štampanom ili elektronskom obliku.

Dodatne informacije možete dobiti preko elektronske pošte:

Ljubiša Simić: ljubisa.simic@gmx.de
Aleksandar Čotrić: alecotric@gmail.com

PRIREĐIVAČI
Ljubiša Simić
Aleksandar Čotrić

Slične vesti