7.4 C
Belgrade
01/02/2023
festivali Srbija

Poziv osobama sa invaliditetom na sportsko takmičenje

Obaveštavamo Vas da će se 15. maja 2011. u Hali sportova u Pančevu, u organizaciji Saveza za sportsko obaranje ruke, održati drugo Prvenstvo Srbije u ovom sportu.

Na takmičenjima ovakve vrste u svetu  i Evropi, praksa je da učestvuju i lica invaliditetom (naravno, lica čiji stepen invaliditeta to dozvoljava, odnosno sa zdravim gornjim delom tela). Takmičenje za ovakva lica se odvija uporedo sa ostalim kategorijama, po pravilima Svetske federacije, ali sa prilagođenim stolom za kojim se sedi.

Želja nam je da objasnimo takmičarima načine za vežbanje ovog sporta i ostale detalje u vezi sa pripremama za ovakvo takmičenje. Prednost ovog sporta je ta, što može da se vrlo uspešno trenira u kućnim uslovima, i što je veoma važno, učestvovanje je besplatno. Postoje i izgledi da osobama sa invaliditetom obezbedimo putne troškove do Pančeva. Naše mišljenje je da bi ovaj sport privukao i zainteresovao veliki broj osoba sa invaliditetom i da bi mnogi od njih sa velikim zadovoljstvom trenirali i takmičili se u ovom zanimljivom sportu.

Očekujemo da ovim putem obavestimo što veći broj potencijalnih takmičara, koji besplatno mogu da se prijave na takmičenje na telefone:  013/316-044, 063/301-219, 064/159-2508

Slične vesti