1.1 C
Belgrade
08/02/2023
film Hrvatska region

Poziv na sudjelovanje na radionici Moj prvi scenarij na 12. Zagreb Film Festivalu

zagrebZagreb Film Festival poziva na prijavu za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija Moj prvi scenarij. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film.

Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno 6 sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz inozemstva. Radionica će se održati u vrijeme Festivala (od 20. do 24. listopada 2014.) u trajanju od 5 dana.

Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice “script doctora”, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Uz intenzivan program praktičnoga rada s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove.

Radionica je besplatna za sve polaznike. Stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi.

Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:

1. kratak životopis s osobnim podacima

2. sinopsis

3. scenarij i/ili treatment + minimalno 3 razrađene scene

Kandidati iz drugih država svoje prijave šalju na engleskom jeziku. Projekti iz Hrvatske mogu se prijaviti na hrvatskom jeziku, no u slučaju odabira, autori projekta trebaju pripremiti engleski prijevod do početka listopada.

Rok prijave: do 20. lipnja 2014. godine.

Prijave slati na e-mail: industry@zagrebfilmfestival.com

Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom rujna 2014. godine.

Slične vesti