10 C
Belgrade
06/12/2022
kutak za mlade Srbija

Poziv na Međunarodni omladinski kamp

Medjunarodni omladinski kamp “Kroz lupu sećanja” biće održan od 16. do 30. avgusta u Beogradu, a poziv za učešće upućen je mladima iz Srbije, Nemačke i Francuske, uzrasta od 18 do 26 godina.

Projekat je zasnovan na pretpostavci da se pružanjem prilike mladima da učestvuju i daju aktivan doprinos javnom dijalogu i problematizovanju važnih društvenih pitanja, kao što su kultura secanja, nužnost demistifikacije, boljeg poznavanja i kritičkog odnosa prema prošlosti, kao i razgradjivanja utemeljenih stereotipa i predrasuda u odnosu na različitost, može podstaći njihovo identifikovanje sa zajednicom čiji kolektivni identitet dele, kao i efikasnija integracija u razvojne društvene procese.

Poziv za učešće u kampu otvoren je do 30. maja 2010.

Pozvani su da se prijave svi koji smatraju da svojom motivisanošću, znanjem i kreativnošću mogu doprineti tematiziranju evropske kulture sećanja, identifikovanju mesta doživljaja zajedničke prošlosti koja su, iako podložna različitim interpretacijama, od univerzalnog značaja za struktuiranje kulture sećanja, kako na nivou pojedinca, grupa, države ili regiona, tako i na nivou sveobuhvatne zajednice evropskih zemalja.

Kamp “Kroz lupu sećanja” organizuje Kulturklammer – centar za kulturne interakcije (http://www.kulturklammer.org), u saradnji s Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V. iz Nemačke i Centre Europeen Robert Sćuman iz Francuske, i uz podršku Sekretarijata za kulturu Beograda i ERSTE Bank a.d. Novi Sad.

U PRILOGU – tekst konkursa i prijavni formular

Attachment                                                                        Size
KROZ_LUPU_SECANJA_otvoreni_poziv.pdf           148.63 KB
Kroz_lupu_secanja_PRIJAVNI_FORMULAR.pdf         25.9 KB

Slične vesti