3.3 C
Belgrade
28/03/2023
konkursi za mlade autore Srbija

Poziv na konkurs za PDP Conference 2014, oblast “Dizajn”

PDP3-180-by-DjapemanStudentska konferencija štampe, dizajna i fotografije, PDP Conference, raspisuje konkurs za izložbu studentskog plakata. Tema konkursa je slobodna, ali svojim sadržajem ne sme da propagira rasnu, versku, nacionalnu ili bilo kakvu drugu diskriminaciju.

OPŠTE INFORMACIJE

Prvi krug konkursa predstavlja selekcija plakata koju vrši stručna selekciona komisija. Selekcija predstavlja odabir plakata koji će biti izloženi na PDP konferenciji. Nakon što se objavi vest o tome koji autori i sa kojim plakatima mogu da učestvuju na izložbi, autori su dužni da te plakate pošalju u većoj rezoluciji, pripremljene za štampu. U toku PDP konferencije se sastaje nagradni žiri koji proglašava pobednike konkursa. Priznanja se dodeljuju za tri najbolja plakata na izložbi, poslednjeg dana PDP konferencije.

ULAZNI KRITERIJUM

Konkurs je internacionalnog karaktera, a pravo učešća imaju studenti svih nivoa studija (Bsc, Msc, PhD)

KAKO APLICIRATI?

Kako biste se prijavili na učešće potrebno je da elektronski popunite prijavu rada. U prijavi šaljete svoje podatke i plakate kojima aplicirate na konkurs. Rok za prijavu radova je 25. april 2014. godine.

FORMAT

Plakati se šalju u PDF formatu, veličina fajla ne sme da bude veća od 5 MB
Svaki autor može konkurisati sa najviše 6 plakata.

SELEKCIJA

Stručna selekciona komisija će od prijavljenih plakata izabrati one koji će učestvovati na izložbi plakata u okviru PDP konferencije. Svi autori čiji su plakati, po odluci selekcione komisije, prošli prvi krug takmičenja, imaju obavezu da elektronski pošalju fajlove veće rezolucije, u B1 formatu, pripremljene za štampu, najkasnije do 5. maja 2014. godine.

VAŽNI DATUMI

25.04.2014. Krajnji rok za elektronsku prijavu plakata na konkurs
05.05.2014. Krajnji rok za dostavu plakata koji su prošli selekcionu komisiju, u većoj rezoluciji
21.05.2014. Otvaranje izložbe
23.05.2014. Dodela nagrada

ŽIRI

Selekciona komisija:

Uroš Nedeljković
Milan Letić
Monika Lang

Nagradna komisija će biti objavljena naknadno.
Napomena: Odluka nagradne komisije, kao i odluka selektivne komisije je definitivna i neće biti predmet diskusije.

NAGRADE

Plakati koji budu odabrani od strane selekcione komisije biće izloženi na PDP konferenciji, zatim u julu u Sao Paolu i u oktobru u Sarajevu, na SOS dizajn festivalu. Svi autori koji budu učestvovali na izložbi će biti objavljeni u Zborniku radova, sa po minimum jednim plakatom. Zbornik radova će u štampanom izdanju podeliti svim učesnicima konferencije, predavačima, sponzorima i članovima žirija. Svi autori će dobiti sertifikat kojim se potvrđuje učešće na izložbi.

I nagrada

PDP Cube
PDP Gold Package
Počasno mesto člana žirija na konkursu za izložbu studentskih plakata 2015. godine

II nagrada

Diploma za osvojeno 2. mesto na konkursu za najbolji studentski plakat
PDP Silver Package

III nagrada

Diploma za osvojeno 3. mesto na konkursu za najbolji studentski plakat
PDP Bronze Package

Izložba je putujućeg karaktera, pa će tako, pored PDP konferencije biti izložena u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) i u Sao Paolu (Brazil). Organizator zadržava pravo da celu izložbu, kao i pojedinačno plakate sa izložbe, prikaže i u drugim gradovima, o čemu će autori biti obavešteni unapred.

Organizator zadržava pravo da koristi plakate izložene na konferenciji u dokumentaciji koja se tiče PDP konferencije, kao i u svim štampanim i internet medijima, kao i u promotivnim akcijama konferencije, uz obavezno navođenje autora plakata.

Odgovore na sva pitanja možete dobiti na design@pdp.rs

Slične vesti