6 C
Belgrade
29/11/2022
fotografija muzika region solidarnost Srbija vizuelne umetnosti

Poziv na konkurs „Beograd kontrasta“

Music for Warmth logoMusic for Warmth i Centar za Kulturnu Dekontaminaciju raspisuju konkurs za humanitarnu izložbu fotografija „Beograd kontrasta“. Konkurs traje od 15. januara do 4. februara 2014. i otvoren je za sve profesionalne fotografe, amatere i ljubitelje fotografije.

 TEMA

 Tema izložbe su kontrasti Beograda i života u njemu: odnos modernog i tradicionalnog, dinamičnog i statičnog, prirodnog i urbanizovanog… Prilikom žiriranja, u skladi sa humanitarnim karakterom izložbe, prednost će imati fotografije koje prikazuju upravo socijalni kontrast – između raskoša i oksudice, prihvaćenih i odbačenih, onih koji imaju i onih koji nemaju.

 Najboljih 30 fotografija po izboru žirija (dva člana Music for Warmth, jedan predstavnik CZKDa, jedan profesionalni fotograf) biće izrađene u A3 formatu i predstavljene na humanitarnoj prodajnoj izložbi koja će se u februaru 2014 održati u Centru za Kulturnu Dekontaminaciju u Beogradu. Tom prilikom, učesnicima konkursa čije su fotografije izložene biće uručene zahvalnice. Sva prikupljena sredstva od prodaje izloženih fotografija namenjena su beskućnicima, i biće upotrebljena za kupovinu hrane i osnovnih potrepština neophodnih onima koji žive na ulici.

 Izložene fotografije takođe će biti objavljene u katalogu koji će biti deljen na izložbi.

 PRIJAVA

 Autorske fotografije slati u JPEG formatu na musicforwarmth@gmail.com

Svaka fotografija u nazivu fajla treba da sadrži ime i prezime autora, redni broj fotografije (ako autor dostavlja više od jedne fotografije) i naslov (npr. „Petar Petrovic 3 – Uspon.jpg“)

Rezolucija fotografija mora biti najmanje 2480 pixela po dužoj strani.

Ne postoji ograničenje broja fotografija koje jedan autor može da pošalje na konkurs.

 Autori će biti obevešteni mail-om o rezultatima konkursa, i datumu održavanja izložbe, do 10. februara 2014.

 Nakon izložbe, Music for Warmth neće dalje koristiti izložene fotografije, bez saglasnosti njihovih autora.

 www.musicforwarmth.org

www.czkd.org

Slične vesti