12.8 C
Belgrade
01/04/2023
film region

Poziv na Balkans Beyond Borders festival kratkog filma u Tirani

Početak:
21 Nov 2011
Kraj konkursa:
1 Apr 2012
Nevladina organizacija Balkans Beyond Borders (BBB), sa sedištem u Atini, pozvala je mlade filmske autore sa Balkana i iz jugoistočne Evrope da se prijave za učešće na trećem Festivalu kratkog filma koji će biti održan u maju u Tirani na temu multijezičnosti i komunikacije.

Slaveći diverzitet, multijezičnost i komunikaciju, tema trećeg BBB Festivala kratkog filma 2012. je “Talk to Me” (Pričaj sa mnom).

Konkurs je otvoren za mlade umetnike do 30 godina sa Balkana i šire (jugoistočne Evrope), a rok za prijavljivanje je 1. april 2012.

Temom “Talk to Me” organizatori pozivaju mlade umetnike da se aktivno angažuju na temu komunikacije u svim oblicima – jezikom ili bilo kojim drugim sredstvima izražavanja.

Prema navodima organizatora, Balkan je poznat po svojim kulturama, tradicijama i multijezičnosti, pa bi mladi autori trebalo i da pokažu tu raznovrsnost svakodnevnog života u regionu.

“Uzmite kameru i razgovarajte sa roditeljima, prijateljima, ljubavima, komšijama, neprijateljima, razgovarajte sa Balkanom i sa svetom. Multijezičnost i komunikacija su svuda oko nas i izvan nas. Neka vas inspirišu”, poručili su organizatori.

Glavni cilj projekta je da motiviše mlade ljude da kreiraju kratke filmove kroz koje mogu da izraze prošlost svog regiona, sadašnjost i budućnost. Cilj je i da se dobije bolji uvid u to kako se odnose prema komunikaciji uopšte, kao i prema kulturnoj i jezičkoj različitosti u regionu.

Više informacija o načinu prijavljivanja dostupno je na sajtu BBB (www.balkansbeyondborders.eu), kao i na profilima BBB na Fejsbuku i Tviteru (BalkansBB).

BBB je neprofitna organizacija koju je osnovalo devet mladih ljudi iz regiona jugoistočne Evrope, a glavni cilj je promocija mobilnosti i saradnje mladih na Balkanu, kao i unapređenje njihovog evropskog “identiteta”. Cilj projekta BBB se postiže, osim festivalom kratkog filma, i kroz radionice, seminare i široku mrežu mladih u regionu.

Slične vesti