5.4 C
Belgrade
29/11/2022
časopisi proza Srbija

Позив блогерима на сарадњу

Позив блогерима на сарадњу за

  1. број часописа Књижевне вертикале

Уредништво часописа Књижевне вертикале уврстило је у садржај часописа и рубрику посвећену блогерским радовима и блогерима па позива блогере који граде нови књижевни иинтелектуални израз, који гаје нову естетику саобразну новим медијима и који не само да верују него и доиста имају шта ново, другачије, интересантно, инвентивно, можда шашаво, у сваком случају другачије, макари откачено и можда  баш због свега тога и квалитетно да понуде, да нам се јаве и пошаљу радове са својих блогова било да користе азбучно или латинично писмо, важно је да пишу на било ком, у сваком случају свима разумљивом наречју или дијалекту заједничког језика, без обзира у којој земљи живе или чије држављанство имају, чак нам је небитно како свој језик називају и наравно, спремни смо без икаквих резерви и предубеђења и са безмерном радошћу стварања новог да објавимо најбоља блогерска остварења.

И да не буде никакве забуне, позив се не односи само на блогере са простора Југоисточне Европе, односи се он и на блогере из (све већег) расејања.

Да је часопис Књижевне вертикале отворен према свима, спремни смо то да покажемо и докажемо објавањем радова и на македонском, словеначком, мађарском, немачком, ромском, албанском, бугарском, словачком, румунском, италијанском,м француском, руском или неком другом језику којим макар и један једини грађанин говори или пише на просторима ове наше плаве планете, коју са пуним правом „својатамо“ јер сви исти ваздух удишемо. Превод је ипак обавезан на неки од наречја или дијалеката заједничког нам јужнословенског језика.

Радови се шаљу до краја 2018. године на електронску адресу: knjizevne.vertikale@gmail.com  и најбољи ће бити објављени након уредничког изабора у 17. броју Књижевне вертикале (јануар-април 2019.), на писму на којем је сам аутор доставио свој рад са претпоставком да он жели да његов рад буде објављен управо тим писмом.

Фонт и величина слова су небитни али ипак, препоручује се да приликом коришћења квачица (č,ć,ž,š,đ) у латиничном писму и у сваком случају обавезно је правити размак након зареза и тачке, и то не више од једног карактера.

Број радова није ограничен, али молимо да буде у једном електронском документу, не у 10 или 15, и свакако као прилог (attachment – ово за оне који говоре англосхбц или сличним језиком). Препоручена величина прилога је до оквирних 12.000 карактера са размаком, мада то није лимит. Уколико су рађене лектура и коректура, аутори би требали да наведу име лектора и/или коректора а за преводе и име и презиме преводиоца.

Уз радове обавезно је доставе и краћу био-библиографију.

Slične vesti

1 comment

Avatar 25/11/2018 at 19:57

Poštovani, da li je dozvoljeno poslati tekst koji je već objavljen u nekoj zbirci? Hvala.

Comments are closed.