Potpora mladim umjetnicima

Filed under: Francuska,kutak za mlade,region,stipendije,vizuelne umetnosti |
Fondacija Jean-Claude Reynal objavljuje natječaj za stipendije mladim umjetnicima koji rade isključivo na papiru, za studij u inozemstvu.
The Jean-Claude Reynal Foundation, pod pokroviteljstvom Zaklade Francuske, u suradnji s Fine Arts School of Bordeaux, objavljuje natječaj za godišnju subvenciju u vrijednosti od 10000 eura, kako bi omogućili mladim umjetnicima, koji rade direktno na papiru, putovati u zemlje po njihovom izboru, za razdoblje maksimum 6 mjeseci.
Kandidati moraju biti između 20 i 30 godina i posjedovati umjetničku praksu rada na papiru od najmanje dvije godine. Svi umjetnici imaju pravo sudjelovanja, bez obzira na obrazovanje ili nacionalnost. 50% stipendije biti će isplaćeno prije polaska i 50% za vrijeme boravka. The Jean-Claude Reynal Foundation zadržava prava na korištenje djela po svojm izboru, za najavu za stipendije sljedećih godina. Izabrani rad bit će odobren od strane izvršnog odbora. Selekcija će se održat početkom prosinca. Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima (prvi pregled i konačan izbor) putem e-maila.
Registracija je moguća samo online na web stranici na kojoj je potrebno ispuniti obrazac za prijavu (studije, nastavni plan i program, putovanja projekt) i učitati portofolij kao PDF datoteku (max 10 MB).
Odabrani umjetnici će morati poslati tri originalne rada na papiru (crteža ili grafike svih vrsta), dimenzije ne smiju prelaziti 40 × 60 cm (15-3/4 x 23-5/8 i.). Radovi moraju biti poslani najkasnije do 15. siječnja 2011 na adresu ispod, a biti će vraćeni u razumnom roku.
Obrazac za prijavu potražite ovdje.

2 Responses to Potpora mladim umjetnicima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*