4.6 C
Belgrade
31/01/2023
kutak za mlade region stipendije vizuelne umetnosti

Potpora mladim umjetnicima

Fondacija Jean-Claude Reynal objavljuje natječaj za stipendije mladim umjetnicima koji rade isključivo na papiru, za studij u inozemstvu.
The Jean-Claude Reynal Foundation, pod pokroviteljstvom Zaklade Francuske, u suradnji s Fine Arts School of Bordeaux, objavljuje natječaj za godišnju subvenciju u vrijednosti od 10000 eura, kako bi omogućili mladim umjetnicima, koji rade direktno na papiru, putovati u zemlje po njihovom izboru, za razdoblje maksimum 6 mjeseci.
Kandidati moraju biti između 20 i 30 godina i posjedovati umjetničku praksu rada na papiru od najmanje dvije godine. Svi umjetnici imaju pravo sudjelovanja, bez obzira na obrazovanje ili nacionalnost. 50% stipendije biti će isplaćeno prije polaska i 50% za vrijeme boravka. The Jean-Claude Reynal Foundation zadržava prava na korištenje djela po svojm izboru, za najavu za stipendije sljedećih godina. Izabrani rad bit će odobren od strane izvršnog odbora. Selekcija će se održat početkom prosinca. Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima (prvi pregled i konačan izbor) putem e-maila.
Registracija je moguća samo online na web stranici na kojoj je potrebno ispuniti obrazac za prijavu (studije, nastavni plan i program, putovanja projekt) i učitati portofolij kao PDF datoteku (max 10 MB).
Odabrani umjetnici će morati poslati tri originalne rada na papiru (crteža ili grafike svih vrsta), dimenzije ne smiju prelaziti 40 × 60 cm (15-3/4 x 23-5/8 i.). Radovi moraju biti poslani najkasnije do 15. siječnja 2011 na adresu ispod, a biti će vraćeni u razumnom roku.
Obrazac za prijavu potražite ovdje.

Slične vesti

2 comments

Milos Djordjevic 25/12/2010 at 10:17

Na ovoj stranici u tekstu nema adrese na koju se radovi trebaju poslati a ni rokovi se ne poklapaju. Sudeci po informaciji u tekstu gore, konkurs je u toku dok u formularu sa linka kaze da je konkurs zatvoren i da je iduci rok tek 15. septembra iduce godine?
Koji je rok zapravo u opticaju?

Retka Zverka 30/12/2010 at 01:52

@Miloše, rok je onaj koji ti piše na oficijelnoj prezentaciji. Dakle, prošao je rok za prijave za ovu godinu. Deadline za online prijave je bio 15. novembar, i za sve one koji su ušli u najuži izbor važi da svoje originalne radove treba da pošalju do – 15. januara 2011. godine.

Comments are closed.