22.2 C
Belgrade
04/06/2023
region vizuelne umetnosti

Posebna nagrada za pobednika Henkel Art Award konkursa iz Srbije

Henkel Art Award lPoslednji poziv za prijave za Henkel Art.Award. Posebna nagrada za pobednika konkursa iz Srbije, učešće na Art Salonu u Beogradu

 Henkel Art.Award. nagrada koja se dodeljuje u saradnji sa KulturKontakt Austria kulturnim centrom i Muzejom moderne umetnosti u Beču (MUMOK), i ove godine će odati počast izvanrednim i inovativnim radovima likovnih umetnika iz domena slikarstva, crtanja, fotografije, video izražaja i instalacije. Rok za podnošenje radova ističe 7. juna 2013. godine.

 Pobednik i predstavnik Srbije na ovogodišnjem, dvanaestom, Henkel Art.Award. konkursu imaće priliku da izloži svoje radove u okviru Art Salona-Salona Lepih umetnosti, dok će njegov rad biti publikovan u ediciji V Art Salon.

 Stručni žiri će, u junu mesecu, u Beogradu odabrati pobednika iz Srbije medju svim pristiglim radovima i poslati njegov rad u Beč, gde će se u konkurenciji sa umetnicima iz 23 zemlje regiona centralne i istočne Evrope takmičiti za glavnu nagradu. I ove godine, glavna nagrada Henkel Art.Award. konkursa u vrednosti od 35.000 evra, sastoji se od novčane nagrade od 7.000 evra i dve izložbe – u muzeju MUMOK u Beču i samostalne izložbe u zemlji iz koje dolazi.

 Eminentni međunarodni žiri će se sastati u Beču na jesen 2013. godine kako bi nominovali pet finalista među svim prijavljenim radovima, a koji će se takmičiti za glavnu nagradu. Pobednik Henkel Art.Award. konkursa će biti objavljen na svečanoj ceremoniji dodele nagrada koja će biti održana u Beču, u decembru 2013. godine.

 Dodatno, zahvaljujući kompaniji Henkel Srbija, pobednik iz Srbije će na grupnoj izložbi značajnih srpskih slikara i vajara predstaviti svoj rad brojnim posetiocima u okviru Art Salona koji se već petu godinu za redom organizuje u galeriji Progres u Beogradu u septembru 2013. To je prvi put da Udruženje Art Salon – Salon lepih umetnosti otvara vrata i daje mogućnost šire afirmacije pobedniku Henkel Art.Award. konkursa za mlade umetnike.

  Dodatne informacije o Henkelovoj nagradi za umetnost možete pronaći na sajtovima: http://artaward.henkel-cee.com, www.facebook.com/HenkelArtAward i www.henkel.rs.


###

 

Henkel, sa vodećim brendovima i tehnologijama, posluje širom sveta u tri oblasti: Detergenti i kućna hemija, Beauty care i Adhezivi Tehnologije. Kompanija Henkel osnovana je 1876. godine, a danas je lider na potrošačkom i industrijskom tržištu, sa poznatim brendovima kao što su Persil, Schwarzkopf i Loctite. Henkel zapošljava oko 47.000 ljudi, a u fiskalnoj 2012. godini ostvario je prodaju od 16,510 milijardi evra i operativni profit od 2,335 milijardi evra. Henkelove prioritetne akcije su izlistane u nemačkom indeksu DAX.

 Kontakt       Jelena Šarenac                                   Dragana Marković

Telefon       +381 11 207 22 09                              +381 11 207 21 76

E-mail         jelena.sarenac@henkel.com                dragana.markovic@henkel.com

 

Kontakt       Tijana Ćurčić                                     

Telefon       +381 11 36 36 710                             

E-mail         tijana.curcic@communis.rs                         

Slične vesti