Posebna nagrada za pobednika Henkel Art Award konkursa iz Srbije

Filed under: region,vizuelne umetnosti |

Henkel Art Award lPoslednji poziv za prijave za Henkel Art.Award. Posebna nagrada za pobednika konkursa iz Srbije, učešće na Art Salonu u Beogradu

 Henkel Art.Award. nagrada koja se dodeljuje u saradnji sa KulturKontakt Austria kulturnim centrom i Muzejom moderne umetnosti u Beču (MUMOK), i ove godine će odati počast izvanrednim i inovativnim radovima likovnih umetnika iz domena slikarstva, crtanja, fotografije, video izražaja i instalacije. Rok za podnošenje radova ističe 7. juna 2013. godine.

 Pobednik i predstavnik Srbije na ovogodišnjem, dvanaestom, Henkel Art.Award. konkursu imaće priliku da izloži svoje radove u okviru Art Salona-Salona Lepih umetnosti, dok će njegov rad biti publikovan u ediciji V Art Salon.

 Stručni žiri će, u junu mesecu, u Beogradu odabrati pobednika iz Srbije medju svim pristiglim radovima i poslati njegov rad u Beč, gde će se u konkurenciji sa umetnicima iz 23 zemlje regiona centralne i istočne Evrope takmičiti za glavnu nagradu. I ove godine, glavna nagrada Henkel Art.Award. konkursa u vrednosti od 35.000 evra, sastoji se od novčane nagrade od 7.000 evra i dve izložbe – u muzeju MUMOK u Beču i samostalne izložbe u zemlji iz koje dolazi.

 Eminentni međunarodni žiri će se sastati u Beču na jesen 2013. godine kako bi nominovali pet finalista među svim prijavljenim radovima, a koji će se takmičiti za glavnu nagradu. Pobednik Henkel Art.Award. konkursa će biti objavljen na svečanoj ceremoniji dodele nagrada koja će biti održana u Beču, u decembru 2013. godine.

 Dodatno, zahvaljujući kompaniji Henkel Srbija, pobednik iz Srbije će na grupnoj izložbi značajnih srpskih slikara i vajara predstaviti svoj rad brojnim posetiocima u okviru Art Salona koji se već petu godinu za redom organizuje u galeriji Progres u Beogradu u septembru 2013. To je prvi put da Udruženje Art Salon – Salon lepih umetnosti otvara vrata i daje mogućnost šire afirmacije pobedniku Henkel Art.Award. konkursa za mlade umetnike.

  Dodatne informacije o Henkelovoj nagradi za umetnost možete pronaći na sajtovima: http://artaward.henkel-cee.com, www.facebook.com/HenkelArtAward i www.henkel.rs.


###

 

Henkel, sa vodećim brendovima i tehnologijama, posluje širom sveta u tri oblasti: Detergenti i kućna hemija, Beauty care i Adhezivi Tehnologije. Kompanija Henkel osnovana je 1876. godine, a danas je lider na potrošačkom i industrijskom tržištu, sa poznatim brendovima kao što su Persil, Schwarzkopf i Loctite. Henkel zapošljava oko 47.000 ljudi, a u fiskalnoj 2012. godini ostvario je prodaju od 16,510 milijardi evra i operativni profit od 2,335 milijardi evra. Henkelove prioritetne akcije su izlistane u nemačkom indeksu DAX.

 Kontakt       Jelena Šarenac                                   Dragana Marković

Telefon       +381 11 207 22 09                              +381 11 207 21 76

E-mail         jelena.sarenac@henkel.com                dragana.markovic@henkel.com

 

Kontakt       Tijana Ćurčić                                     

Telefon       +381 11 36 36 710                             

E-mail         tijana.curcic@communis.rs                         

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*