2.2 C
Belgrade
09/02/2023
film fotografija Srbija

Portugal i ja 2012

 

Početak:
15 Mar 2012

 

Kraj konkursa:
17 Apr 2012

Beogradska gradska opština Stari grad, Kancelarija za mlade i Ustanova kulture “Parobrod”, u saradnji sa Agencijom grada Beograda za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, pozivaju na konkurs „Portugal i ja 2012“ za studijsko putovanje namenjeno mladima od 18 do 30 godina, koji prvenstveno žive na gradskoj opštini Stari grad.

Putovanje predstavlja idealnu priliku za sticanje novog životnog i profesionalnog iskustva, kroz upoznavanje programa i institucija evropskih prestonica kulture.

Ove godine evropska prestonica kulture je portugalski Gimaraeš, a pored tog grada, organizovana je i poseta Bragi, novoproklamovanoj instituciji “evropske prestonice mladih”, kao i Portu, koji je nosilac kulturnih, društvenih i privrednih aktivnosti u tom delu Portugala. Učesnici putovanja posetiće sve događaje i manifestacije, koji će se za vreme posete odigravati u navedenim gradovima.

Putovanje će biti realizovano od 15. do 22. maja 2012. godine.

Konkurs je otvoren do 17. aprila.

Ovogodišnje putovanje je nastavak projekta, koji već treću godinu organizuju KZM Stari grad i UK Parobrod, uz pokroviteljstvo Gradske opštine Stari grad.

Projekat poseta evropskim prestonicama kulture, započet je 2010. godine, kada je grupa mladih ljudi obrazovanih u oblasti kulture i umetnosti, kreativne industrije, ekonomije i menandžmenta posetila nemački grad Esen. Projekat je uspešno nastavljen prošle godine, kada je organizovana poseta finskom gradu Turku i Talinu u Estoniji.

Uputstvo, formular i prateća izjava za podnošenje prijava, mogu se preuzeti na sajtovima Kancelarije za mlade opštine Stari grad (www.kzmstarigrad.org.rs), UK “Parobrod” (www.ukparobrod.rs) ili u prostorijama Kancelarije za mlade, Gradska opština Stari grad, Makedonska 42, 4. sprat, soba 75, svakog radnog dana od 10 do 15 sati i u prostorijama Ustanove kulture “Parobrod”, Kapetan Mišina 6a, Beograd, svakog radnog dana od 10 do 17 sati.

Dodatne informacije moguće je dobiti na broj telefona: 011 3300 657 svakog radnog dana od 10 do 15 sati tokom trajanja konkursa ili putem e-mejlova: kzmstarigrad@gmail.com iinfo@ukparobrod.rs, kao i na telefon UK “Parobrod” – 011 2639 639.

Slične vesti