18 C
Belgrade
29/05/2023
solidarnost Srbija

Pomozimo malom Lavu Davidu

Lav DavidMali heroj Lav David se od prvog trenutka svog rođenja bori za život. Petogodišnja bitka sa bolešću, potpuna predanost roditelja i njihova vera u boljitak doneli su određeni napredak. Sada im je potrebna i naša pomoć!

Svi mi retko razmišljamo o jednoj od sasvim običnih stvari, a koja nas održava u životu – mogućnosti da slobodno i nesmetano dišemo. Malom Lavu je ta privilegija oduzeta. Od trenutka kada je došao na svet, on preživljava zahvaljujući aspiratoru. Za razliku od nas, on nikada nije uživao u ukusu hrane. Da bi preživeo, hrani se preko nazogastične sonde.Od prvog dana roditelji čine sve da mu pomognu. Njihovi napori održali su ga u životu. Brojni aparati koji u tome pomažu i lečenja aminokiselinama u Rusiji potpuno su iscrpela njihova sredstva. Zato se, u trenutku kada im je zakazano lečenje u Pekingu, novom metodom koja koristi matične ćelije i pokazuje izvanredne rezultate, pred njima pojavo nepremostiv problem – nedostatak novca. Roditeljska ljubav, posvećenost i sve odricanje za dobrobit malog Lava Davida više nisu dovoljna.

Sada je na nama da učinimo nešto! Da pokažemo da smo humani i saosećajni. Da nam je život jednog deteta bitan, čak i ako ga ne poznajemo lično, da smo u stanju da nešto učinimo i promenimo na bolje. Da se umesto kritike sistema i lamentiranja nad sveopštom krizom i degradacijom ljudskih vrednosti pokrenemo i pokažemo da smo mi, uprkos svemu i dalje ljudi. Saosećajni, brižni i humani…

Terapija koja može da pomogne Lavu staje 35.000 Evra. Ogromna svota novca za jednu porodicu, ali smešno malo ako svako ko ovo pročita da nešto. Vreme je, takođe, veoma bitno. Terapija je zakazana za 23. april. Imamo nešto manje od tri nedelje da uspemo, da pokažemo da zajedno, malim ličnim naporom i doprinosom, možemo da menjamo svet.

Kada sledeći put udahnete punim plućima, ili uživate u ukusu kafe, setite se malog Lava. I on će to moći, ako mu Vi, baš Vi, tog istog trena pomognete. Prošetajte do banke, slobodno dišući i uplatite makar iznos te kafe, da bi i on mogao isto tako slobodno da diše.

Hvala Vam!

Žiro račun: 908 – 16001 – 87
Br. dinarskog računa: 56 – 102 – 0001289/6 Banca Intesa
Br. deviznog računa: RS35-160-5630200515147-18
Sa naznakom: „Pomoć za Lav Davida“

Slične vesti