0.5 C
Belgrade
28/01/2023
Srbija vesti

Poezin na dva sprata

Kako nam dolazi lepše vreme, i nova, prolećna sezona Poezina, odlučili smo da malo apgrejdujemo Poezin, odnosno da ga podignemo malo više – na drugi sprat.

Od 10-og marta 2012 godine, lokacija održavanja Poetskog klabinga se pomera u klub „Drugi sprat“ koji se nalazi na drugom spratu TC Staklenac na Trgu Republike.
Ovako će Poezin postati pristupačniji. Počinjaće u malo ranijim večernjim satima, što će odgovarati našim mladim snagama da na vreme stignu kući. 
Takodje, posle čitanja poezije, repovanja, slemovanja ili kako god želite da nazovete vaše stvaralaštvo, kao i do sad, biće organizovane svirke. 
Ono što daje poseban ’šmek’ „Poezinu Na Dva Sprata“ je to što ovaj klubić ima pogled na Trg, Konja, tj. na sam centar grada. Lepo je ušuškan, cene pića su ispod proseka za centar grada i nosi duh Akademije, gde je Poezin i započeo svoj put.
Sa ove lokacije kreću svi noćni i dnevni prevozi, tako da ukoliko ne odete odmah posle nastupa, nego nastavite da se družite sa nama i na žurkici koja sledi posle, iza ćoška imate stanicu sa koje može da vas poveze do kuće prevoz koji vam odgovara.

Ali to nije sve!

Započinjanjem nove sezone Poezina u klubu Drugi sprat u Staklencu, odlučili smo da osvežimo poetsku scenu novom voditeljkom Poezina koja će birati učesnike i učesnice programa a radiće i na poboljšanju koncepta klabinga. 

Predstavljamo vam Dragoslavu Barzut, kritičarku, novinarku, blogerku i pesnikinju. Rođena je 1984. u Somboru. Diplomirala je komparativnu književnost u Novom Sadu gde je delovala u okviru Centra za novu književnost „Neolit“. Objavljuje književnu kritiku i poeziju. Njen esej „Recepcija poezije Rastka Petrovića u zbirci „Otkrovenje u 21. veku“ osvojio je drugu nagradu za esej na konkursu „Ulaznica“ 2009. Njena knjiga „Zlatni metak“, osvojila je nagradu „Đura Đukanov“. Poznata kao odlična spisateljica i odlična performerka, predstavljaće na pravi način Poezin scenu u narednoj sezoni poetskih klabinga.

S obzirom da smo ulepšali Poezin i novim mestom dešavanja i novom voditeljkom, ne prihvatamo više izgovore. Skupi hrabrost i poleti na Drugi sprat!

Slične vesti