9.1 C
Belgrade
27/03/2023
radionice Srbija

Poezija u akciji!

Poezin-logoRadionica savremenog pozorišta prilagođena usavršavanju pesnika i pesnikinja na poetskoj Spoken Word sceni
Pozorišna radionica je prilagođena potrebama edukacije pesnika i pesnikinja koji nastupaju na Poezin događajima. Radionica se sastoji iz upoznavanja polaznika sa osnovnim principima glumačkog rada u laboratorijskom pozorištu:
– trening vokalnih i fizičkih veština i potencijala, razvoj inicijative i aktivnog prisustva, jačanje intencije, oslobađanje i aktiviranje energije, prevazilaženje ličnih barijera;
– rad sa muzikom, songom, tekstom, rekvizitom i muzičkim instrumentima;
– principi odabira tematskog okvira rada – lični razlog;
– rad na glumačkim improvizacijama i kreiranju glumačkih materijala na izabranu temu;
– team building vežbe.
* Učesnici radionice treba da znaju dobro napamet pesmu po izboru. (Poželjno je da to bude pesma koju su sami napisali.)
Radionicu vode reditelj i glumci Plavog pozorišta. Organizacija Poezin u dogovoru sa Plavim pozorištem namerava da realizuje poetsku radionicu u decembru mesecu. Mesto: Plavo pozorište, Beograd, Bulevar Vojvode Mišića 17 (zgrada Bigza – VI sprat).
Radionica se odvija u pet tročasovnih termina koji se realizuju subotom i nedeljom. Cena radionice je 30 evra. Osobe koje su zainteresovane za ovakav vid edukacije, mogu poslati prijave na mejl:
kontakt@poezin.net

Potrebno je od podataka poslati na mejl: ime, prezime, datum rođenja, telefon, pesmu po izboru i motivacionih tri do pet rečenica zašto je pesnik (pesnikinja) zainteresovan/a za ovakav vid edukacije.
* * *
Plavo pozorište je pozorišna laboratorija čija se ideologija bazira na principima koje su ustanovili reformatori pozorišta XX veka – Konstantin Stanislavski, Antonen Arto, Ježi Grotovski, Euđenio Barba i Odin teatar, kao i italijanski reditelj Masimo Ðaneti. Pozorište koje postoji da bi se pozorište služilo, a ne da bi mu se služilo, pozorište koje istražuje dublje nivoe ljudske komunikacije, pozorište koje ima ideju pomeranja granica ljudske percepcije, pozorište koje živi utopiju pomirenja antropologije i društva i pozorište koje je kritički stav – to su naše osnovne premise. Mi smo grupa ljudi koja, negujući zrno anarhizma u sebi, koristi pozorište kao mesto koje ima kredibilitet i u kome se mogu reći neke ozbiljne stvari o sebi i svetu koji nas okružuje. U središtu naše pažnje je čovek kao ljudsko biće. Čak i glumac je čovek, ljudsko biće, pa tek onda glumac. Pozorište je mesto čovekovog dodira sa životom, a ne sa njegovom imitacijom.
Plavo pozorište je osnovano 1995. godine u Beogradu. Aktivnosti Plavog pozorišta obuhvataju stvaranje i izvođenje pozorišnih predstava, pozorišnu pedagogiju – edukaciju zainteresovanih kroz pozorišne radionice, seminare i duže kontinuirane pedagoške procese, organizaciju međunarodnih pozorišnih susreta i festivala.
Sajt Plavog pozorišta: www.plavopozoriste.com
Sajt Poezina: www.poezin.net

Slične vesti