-0.4 C
Belgrade
29/03/2023
vesti

Počinje festival Filmski front

Od 13. do 18. decembra u Novom Sadu, u Studiju M i Omladinskom centru CK 13, održaće se šesti po redu Filmski front, festival malih i nezavisnih filmskih produkcija.

Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano više od 100 kratkih, igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih, ali i dugometražnih filmova.

Pored takmičarskih selekcija (domaći, inostrani i filmovi sa ex-Yu prostora), ovogodišnji Filmski front imaće dva prateća programa. U okviru Revije dokumentarnih filmova biće prikazani aktuelni naslovi domaće dokumentarne produkcije: Doviđenja, kako ste?, Prenerazila se zimina, Tarot Srbija, Centar za pranje filmova i Mica i okolne priče.

Drugi prateći program je Martovska osmica, gde će biti predstavljeni radovi iz arhiva Kino Kluba Novi Sad, Akademskog Filmskog Centra iz Beograda, kao i aktuelni super 8 program segedinskog festivala Super 8mm.

Pored filmskih projekcija, tokom trajanja Filmskog fronta održaće se i radionica snimanja i razvijanja super 8 filma u okviru koje će svaki festivalski dan biti zabeležen filmskim žurnalom.

Poseban segment festivala predstavlja akcija titlovnja domaćih filmova za osobe oštećenog sluha.

Prateći kulturno-zabavni program održaće se u Omladinskom centru CK13 i uključivaće nastupe bendova (Klopka za pionira, Tehno muda i Ljudske potrebe) i žurke (Lepićev video surf, Samo Sloga Sound System, DJ Dovlaman)

„Novi Sad već više godina ima samo jedan bioskop i jednu kongresnu salu u kojoj se prikazuju filmovi tako da će Filmski front biti dobra prilika za Novosađane da se podsete bioskopskog doživljaja i bace pogled na aktuelnu autorsku nezavisnu i autorsku filmsku produkciju“, navodi se u saopštenju organizatora.

Kompletan program sa satnicom možete pogledati OVDE.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Izvor: popboks.com

Slične vesti

1 comment

goindiepop 13/12/2010 at 19:19

Znate li hoce li filmovi mozda biti titlovani na engleskom?

Comments are closed.