3.9 C
Belgrade
04/12/2022
fotografija region

Počeo je 6. medjunarodni foto-konkurs Noći muzeja u Novom Sadu 2013!

logo UPG NOC MUZEJAPoštovne kolege i prijatelji Noći muzeja,

otvoren je nagradni fotokonkurs novosadske Noći muzeja 2013.
Sve informacije su u prilogu, kao i u nastavku mejla.
Molim Vas da u skladu sa mogućnostima objavite poziv za učešće građana, ljubitelja fotografije.

Za sve dodatne informacije, stojim na raspolaganju

Goranka Jednak Maksimović
PR Noć muzeja Novi Sad 2013

Kontakt: 063349103

TEKST FOTOKONKURSA:

Novi Sad, 11. februar 2013. – Noć muzeja u Novom Sadu i OTP banka pozivaju vas na učešće u nagradnom foto-konkursu pod nazivom „Vrednosti“.Pravo učešća imaju profesionalni fotografi, amateri i ostali ljubitelji fotografije, iz Srbije i inostranstva.

 

Tema foto-konkursa podrazumeva odgovore na sledeća pitanja: Šta je za vas vredno i dragoceno? Šta cenite, na šta se oslanjate, šta vam daje nadu? Koji način života smatrate ispravnim i koje norme ponašanja važnim? Šta su za vas prave vrednosti?

 Na konkurs se šalju fotografije snimljene tokom 2012. i tekuće godine. Jedan autor može da učestvuje sa najviše pet fotografija. Potrebno je da ih pošalje na e-mail adresu nocmuzejaprogram@gmail.com, u JPEG formatu, rezoluciji 300dpi, minimalne širine 1200px i veličine do 5MB. Uz svaku fotografiju, neophodno je poslati podatke o autoru (ime i prezime, adresa i telefon), kao i o fotografiji (naziv fotografije, mesto i vreme kada je snimljena). Sve vrste korekcija fotografija su dozvoljene. Učesnici moraju biti autori fotografija koje pošalju i imati neotuđiva autorska prava na te fotografije.

 Pristigli radovi koji prođu selekciju stručnog žirija biće izloženi u Noći muzeja 18. maja 2013. godine u Novom Sadu, a najuspešnji autori nagrađeni. Prvu nagradu OTP banke, u visini 500€, dobija autor najbolje fotografije, prema oceni žirija.

 Konkurs je otvoren do 1. maja 2013. godine.

 Detaljnije informacije na sajtu organizatora: www.visart.rs.

 I ove godine, Noć muzeja u Novom Sadu organizuje Asocijacija za vizuelnu umetnost i kulturu „Visart“, kao deo nacionalne manifestacije kojom rukovodi Umetničko-produkcijska grupa „Noć muzeja“.

Slične vesti