4.7 C
Belgrade
04/02/2023
pozorište Srbija

Počeli Borini pozorišni dani

Počeli 31. „Borini pozorišni dani“, predstavom „Život u tesnim cipelama“ u izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda.

Predstavom „Život u tesnim cipelama“ u režiji Dušana Kovačevića i izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda, u Vranju su počeli 31. „Borini pozorišni dani“.

Scena iz predstava „Život u tesnim cipelama“

I ova predstava, kao i mnoge do sada na ovoj manifestaciji, igrana je pred više gledalaca nego što sala Pozorišta „Bora Stanković“ ima mesta.

Večeras će se vranjskoj publici „Elijahovom stolicom“ Igpra Štiksa, u režiji Borisa Liješevića, predstaviti „Jugoslovensko dramsko pozorište“.

Slede predstave „Hipermenezija“ Heartefact Funda i „Bitef teatra“ iz Beograda i „Autoputem“ domaćeg pozorišta „Bora Stanković“.

Dva poslednja festivalska dana vranjskoj publici će se predstaviti glumci Ateljea 212 i Bitef teatra, najpre „Pazarnim danom“ Aleksandra Popovića u režiji Egona Savina, a potom predstavom „Ja i ti“ Branke Stojković i Olivera Viktorovića.

Na „Borinim pozorišnim danima“, najvećoj i najznačajnijoj kulturnoj manifestaciji na jugu Srbije, za proteklih 30 godina izvedeno je preko 300 predstava koje je videlo oko 80.000 posetilaca.

Scena iz predstave „Pazarni dani“

Veliko je interesovanje Vranjanaca za ovaj festival, karte za sve predstave rasprodate su pre sedam dana, odmah nakon početka prodaje.

Festival je ustanovljen u slavu Borisava Stankovića, najznamenitijeg Vranjanca, jednog od najvećih srpskih realista i rodonačelnika modernog srpskog romana.

Izvor: www.rts.rs

Slične vesti