2.9 C
Belgrade
02/12/2022
Bosna i Hercegovina zemlja

Počela prodaja ulaznica za Mostar Blues Festival

Mostar – Odbrojavaju se dani do jubilarnog, desetog Mostar Blues Festivala, manifestacije koja iz godine u godinu u grad na Neretvi dovodi velikane blues i rock muzike.

Ovaj mostarski brend koji se nalazi na evropskim festivalskim kartama, je inetresantan velikom broju turista i jedini je festival bluesa u Bosni i Hercegovini.

Zbog velikog interesovanja turista koji se u to vrijeme nalaze u regiji, ali i velikog broja ljudi iz BiH koji žive u inostranstvu, organizacioni tim je počeo online prodaju ulaznica.

Ulaznice se mogu kupiti ovdje, a cijene u pretprodaji su za prvi dan festivala 10 KM, a za drugi i treći po 15 KM. Na dan koncerta cijene će za prvi dan iznositi 10 KM, a za drugi i treći po 20 KM. Cijena trodnevne, festivalske ulaznice je 30KM.

Mostar Blues Festival je do sada organizovao nastupe imena kao što su: Snowy White, Danny Shepard, Tito & Tarantula, legendarni Big Brother & The Holding Company, Ana Popović, Deborah Coleman, itd.

Veliki je broj i mladih grupa koje su svoje najvažnije nastupe imale upravo sa ovim velikanima. Ovaj festival ima svoju logičnu evoluciju, pa i ove godine nastoji organizovati kvalitetan program. Pored dobrih predizvođača, nastupit će Ray Bailey sa svojiim blues bendom. Ray dolazi iz Los Angelesa, autor je odličnih albuma, a po pravilu muziciranje američkih bluesera daje posebnu dimenziju festivalu i privlači pažnju istinskih i zadrtih fanova bluesa.

Britanski Dr. Feelgood je već davno stekao kultni status, dok su regionalni izvođači poput Josipe Lisac i Gorana Bareta i Majki dobro poznati publici te ih i ne treba posebno predstavljati.

Program festivala:

19. juli  – Muzički Centar Pavarotti 

– The Greenbaums (ISR, GER)

– Ray Bailey (USA)

20. juli – SC Kantarevac

– Sahte Raki (TUR)

– Josipa Lisac (HR)

21.juli  – SC Kantarevac

– La Grange – Tribute to ZZ Top (BiH)

– Majke (HR)

– Dr Feelgood (UK)

Izvor: Radio Sarajevo

Slične vesti

1 comment

KR 03/02/2014 at 08:46

Obavestenje za bendove: Konkursi regiona samo prenose tekst konkursa ili vesti, a ne primaju priajve za ucestvovanje i sl.

Comments are closed.