5.6 C
Belgrade
06/12/2022
časopisi Crna Gora nagrađeni radovi vesti zemlja

Pobjednički rad Sanje Kusturice za naslovnicu časopisa: ”NOVI MOSTOVI / НОВИ МОСТОВИ”

Nagrađeni rad sanje Kusturice   Rožaje – Na konkursu koji je raspisala redakcija književnog časopisa AVLIJA iz Rožaja za izradu naslovnice časopisa/zbornika najboljih priča i pjesama u regionu za 2011. godinu ‘’NOVI MOSTOVI / НОВИ МОСТОВИ’’ uzelo je učešće 21 autor/ica sa više od 70 radova.

   Žiri je kao najbolje likovno-grafičko rješenje za naslovnu stranu časopisa izabrao rad Sanje Kusturice iz Beograda (Srbija).

   U časopisu NOVI MOSTOVI / НОВИ МОСТОВИ biće publikovane izabrane pjesme i priče pristigle na konkursu časopisa AVLIJA za najbolju neobjavljenu priču i pjesmu u regionu za 2011. godinu.

   Autorica najboljeg rada biće nagrađena plaketom i novčanim dijelom nagrade u iznosu od 50 eura, odnosno u dinarskoj protivvrijednosti.

   Sanja Kusturica, rođena 1989. godine u Novom Pazaru. Završila je Srednju umjetničku školu u Nišu „Đorđe Krstić“, smjer dizajn tekstila. Na završnoj je godini Fakulteta primijenjenih umjetnosti u Beogradu, odsjek primijenjena grafika, grafički dizajn. Učestvovala je na više likovnih kolonija i međunarodnih izložbi.

Slične vesti