-0.9 C
Belgrade
05/02/2023
region rezultati konkursa

Pobednici konkursa „Young Balkan Designers“

Beograd – Kulturna organizacija Mikser saopštila je imana pobednika konkursa „Young Balkan Designers“, koji će predstavljati kreativni potencijal regiona na prestižnom međunarodnom Sajmu nameštaja u Milanu sredinom aprila. Na konkurs je pristiglo skoro 400 radova mladih arhitekata i industrijskih dizajnera iz regiona, a odlukom žirija kome je predsedavao dizajner Konstantin Grčić, odabrano je 11 projekata na kojima je radilo 14 autora-pobednika.

ni dolaze iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke i Srbije, a pored Sajma u Milanu svoje kreacije predstaviće i na Mikser festivalu koji će se održati u maju mesecu.

Pobednici su: Dimitrios Stamatakis – podna lampa, Dragana Petkov – stolica, Ivana Borovnjak i Roberta Bratović, Jelena Pančevac – sto, Maja Mesić – tepih, Maša Milovac, Mia Bogovac i Dora Ćurkesac – poslužavnik /stočić, Miljana Nikolić – ljuljaška, Neira Sinanbašić – vešalica za odeću, Petar Zaharinov – sistem polica, Ranka Radović – marker za policu za knjige, i Vukašin Vukobratović – čiviluk.

Slične vesti