4.6 C
Belgrade
31/01/2023
region

Pisma posetilaca: Srđan Katić – Povuci-potegni

Čekajući Talijanski doručak, palim Kineski TV-e, ponovo prikazuju stare snimke Američke atomske bombe bačene na Japan. Čudno jer TV-e uopšte ne reaguje. Zašto reagujem ja na tako nešto sedeći na rasklimanoj fotelji, Indijske svile, Gorskoga drveta, s četiri Srpska metala, spužvom iz Egejskog mora. Ovaj Talijanski kukuruz je veoma izvrstan, spoj palente i domaćeg mleka, zapravo stvara osećaj Evropske unije. Nekako sam mudriji poput Nemačkog filozofa, finiji poput Bečke škole.

Ručak je stvar opredeljenja. Za razliku od domaćeg praznog paprikaša, radije naručim Domaću Pizzu ili čak Domaći Kebab. Smešno. I pazi, raspadam se od smeha a ne čitam šta piše… Kaže: Uveženo. Meso iz Digitaliziranih štala i umetnih pašnjaka. Nije to ni strašno za razliku od Domaćih polu-mrtvih seljaka. Fino sam se najeo, ako ne i prejeo, postajem sit ali mi nešto smeta… Pa sad ne znam da li je TV-e preglasan ili umetno meso međ’ zubima? Čačkam zube na Kineski način i razmišljam što je moja šibicara prestala da radi? Hladno je, treba potpaliti vatru a nemam ogreva. Ruski plin, to je rešenje! Centralno? Koje centralno? Misliš na grejanje? Oh, pa to je zatvoreno negde u Nemačkoj. Kažu da tamo vlada Valuta drugih centrala. Jeste, istina je da Rus šalje poštu, samo, zašto onda ne stiže na vreme? Zbog čega stigne pred sam kraj zime i još uz to treba platiti Poštarinu? Pitam se kakvi Carinici vladaju granicama? Ima li to veze s našim Rudnicima? Nema! Ne! Mi nemamo veze ni sa sobom. Mi smo zapravo skladište. Imamo uvoz – izvoz. Uvozimo Amelj, a izvozimo Kvalitet. Zato nas i vole.

Narod kakav smo mi, treba uramiti. Ovakvih slika nema mnogo. Poštujemo svakog Stranca, hej, pa i sebi smo postali stranci. Bosanci imaju svoj Jezik, Hrvati konačno svoju Državu a Srbi svet na Kosovu. Šta će nama više od toga? Slovenci bi u Jugu, Makedoncima je svejedno, dok se Crnogorci i dalje petljaju oko prevelike zaposlenosti – svi švercaju. I pazi, zamisli da se opet udružimo? Ko bi mogao doći i do Maribora, da ne pričam o Lovćenu… Slavonija je trebala biti Golf Teren, no, problem je bila rupa u Bosni, Hercegovci su je zagubili, Hercegovina je u pitanju, pošto ne znaju jesu li Hrvati ili Bosanci. Vojvodina po meni i nije nešto za spominjati, pošto gospodin Čanak ima rešenje kako da zaprži svoju ljutu Papričicu ali, problem je negde u Mađarskoj, tamo ne žele zdravo meso.

Kažem, sednem ja tako često u svoju Fotelju i bivam predsednik. Zamišljam da otvorim jednu novu stranku koja bi se bavila isključivo nasiljem nad Prirodom. Smešno. Nije smešno, nego je neophodno postalo. Smešno je što čačkam zube Kinezima, smešno je što sam otpad Evropi, smešno je što sam dovukao Ameriku. Pa, ako još budem počeo da kenjam na Srpski način – Svet bi mogao da se odseli. Šta će mi onda svo ono more, planine, šume i oranice, kada ionako seljaci prestaju da postoje. Gospodo draga, mnogo je nas Učenih i Visoko Obrazovanih. Treba neko i da potegne neko Važno Pitanje a to nikako neće jedan od onih s kravatama, za to trebaju Seljačke ruke!

Slične vesti