3.6 C
Belgrade
04/02/2023
region

Pisma posetilaca KR: Mirko Stanković – Elementarna taktika… uvažavanja

Godina je na izmaku. Dobro se i držala, šta sve preko nje nije prešlo i prošlo. A i preko nas. U kafani“El Grande Geriljos“!
Formirana momčad je spustila guzice na tvrde stolice. Zagrebački je došao u „uhapšenim“: kosulja, jakna od sina. Faza  dekorativnoga pomladjivanja. Naručio je sok? Katarini pukne koncentracija pa mu jednom ti… jednom vi, oslovljava. Gazda Mario se čudi toj kulturi, nekome reci Vi? Zagrebački je sok na ma popio, i zinuo kao da je Zvezda dala Bayernu, a tako dva razlike. Pre prvoga  poluvremenu!?
Kaže da testira jetru? Rekaciju i rekreaciju jetrenu.
Gazda  brljave kafane je opet sve u kuhinji posesivno ofarbao, i sin je tome moderan. Žuti kao rumunjska zastava. Kad „s(laže)“ priču na koncizan je način, lasica hiperaktivnosti.
Takve Alma-Granata posebno prezirna i kratkoga fitilja. Neku eventualnu ocenu pozitivnu Mariu-Mmalazu se moze dati samo iz veronauke. Sve imam u glavi, ali u srcu  ništa! Tako su ga fratri izdresirali, stalnom tučom. Priča se da su mu kao ovnu i jaja tukli kamenom, iz pouzdanih izvora.
Sklon je proricanju ratovama takvih kolko hoćeć kod nas. Lako naći.
U kojima neće sudelovati kao zagrebački, i zagovara izolaciju, da njegov džep ne oseti „lakomost proricanja“. To je kolokvijalno papagajstvo, gorko voće ideologije koju smo stvoreli.
Očekivalo se dolazak tandema Gerilac-Milan i Alma-Granata. Dva „pistolerosa“ sa pampa Južne Amerike!
Do toga časa smo slušali mizernu menicu gazdinoga malagradjanskoga miljea njegovih sličica ratova i strategija.
Zagrebački je za svaki slučaj, predlagao da se oformi „stanište-kavez“, jer tko zna kakva će zver biti u tandemu!?
Pa da njegove- Gerilca ženetine  kažu: „Gle s kakavim majmunom smo imali odnose“!
„Lamunja“ je intervalni, odizao guzicu i opaljivao sačmu; od koje „kolje za oči“. Takav mu je i karakter.
Ušli su!
To je bilo napajanje stečevinama revolucija… Postupci se nisu radikalno promenuli u elaboraciji… šta su sve asanirali za nekoga novoga Gevaru. Če breeee kuji si.
Zagrebački je nanjušio da  se tandem „naglo“ vrateo jer su bili izbori za kapitalnoga Mufljuza. Koji će naredne 4 godine masirati kamermane i narod i gajiti svoj konto.
Vala… ocenio je to solidno, mada je sve predvidljivo. Za njega kažu da je bio pružni radnik u Zgb, a po noći je razvazao medecinu dežurnim bolnicama i krao noću noćna-izdanja-novina. Tako je posao samouk. Navodno je najviše voleo u noći na Svacicevom trgu, kad su noćne dame posrnuloga morala imale pauze… da se rasprićaju. O svemu, pa i o tehnici „upražnjavanja. To krije posebno.
Kako su na ručkove pristizala lokalna finija gospoda, Katarina je navukla paravan, jer smo previše pitoreskni.
Izbori jesu, ali nama je rekordno pala popularnost. Nekima i u braku. Glavni sratezi su dosli… sa papma, pa nam je nada prijevremeni izbori. Salonski (a)teizam, radikalizirati, tko najviše pije, ima pravo na „sveže“ rukoveti ideja. Šta ja znam, ima ljudi s kojim nikada ne možeš biti u prvo licu mnozine, tobože neka pelerina stava, koji je na kraju izdaja.

Zabavili smo se bazdiranjem želudaca i svadjom izbora. Kako ona  koja se ni na orgazam ne moze nasmešiti, a lukrativno sebe nudi za ove izbore? Ladna ko špricer, i na „ponudu“ dve hokejaske momčadi.
Pa i frigidna bi marsirala parolom. Dostaaa-dosta.
Takva bi i za stolicu kancelarsku, i bi za stolicu…
Gerilac je naglo maknuo paravan… da Alma Granata može pompezno umarširati. Dojmljivo lakejski je to protokolom učineo.
Zagrebački za malo nije „opalio“ sa stolice, kad se zagledao u Almu.
Lice je bilo zbrčkano, kosa ofarbana „grüne“, a odmah se videlo da je desno ko umetno, i umetnuto! U „klasnoj borbi“, neki je student medecine to ofrlje odradeo. Taj je iz anatomije falio već na prvoj godini, a s takvim indeksom pred „babu“… radje makljaža. Tako se  spaseo očeve represije, koja ga je živčano držala… uredjivanjem Alminoga „časnoga lica“.
Gerilac je treniranom mirnoćom odložeo na stamtis ratne rekvizite. Nož skakavac, demomtiranu bombu, nešto praška za trovanje izvora, „trave“, probušeni orden i kurtone. Onda je sve prezreno pogledao fiksiranom tužbom… na jeziku. I ispružeo ruku na, pozdrav kao Gruco Mrx. „Za gerilu“, desnica mu je bila… a tako u visini fiskultire 1939 god! Tada se glasalo za takve pozdrave.
Tu je zabrljao, a naše oči su propustele…u tuzbi. Krivi smo.
Gadno je trzao nogom, ispod koljena.
„Dok ja i Alma smirujemo sitacju preko bare, vi ovde ništa ne radite, aaaa“
Svi smo bili zauzeti nekim trivijalnim banalnostima. Trebalo je izdržati pogleg Gerilca. Kako je tek političarima u parlamentima!?
Katarina mu je donela jos jednu stolicu, za nogu koja se „bačekala-trzala“, pa da je ravnotežom smiri. Sitni geler mu je ispitivao žilu ispod koljena. Smirivanje stolicom. Tretman.
Onda je tračao Almu da je brljala u borbi? Bacala protivnicima parole, a „friške“ bombe nije…
Pa ih je „vredjala“:“ Jebaće vam Gerilac sve… do kokoši“!
Radi kontraproduktivnosti, diktator ih je poslao avinom pun zlata… do Švicarske. Navodno su morali iskakati, jer je pilot imao „propadanje“, i alkohola u krvi i pogledu.
Pa kako ste doši?
Stopom, kaže Alma, ali je nitko nije direkt gledao.
A kaže da je „lokva“ (okean) duboka. Kao i njena misao.
Posebno se izvredjala na carini kad su je „pipkali“ da vide jel oko možda „dragi kamen“ pa švercuje.
Zagrebački se usudeo pitati zašto je celo tako posebno belo? To mi je s guzice derao student, pa me krpio, kaže ona, jer je geler imao neko „eko-oranje“!
Onda je ona tračala Gerilca. Da je sve diktatorove dame „izrešetao“, a taj pilot-projekt ce za devet meseci biti stabiliziran.Vojna „termin-logo“. I da je uputeo Gevari poruku… da se nadju? Manjana“, a uz to „opravio“ litru mučenice. Manastirske, koja može sve revolucije pokrenuti…
Almaaa, pa kako je taj student to kružno tebi na glavi operirao, aaaaa.
Pa sestarooooom!
S nogu se sazvao sastanak biroa iza paravan. S kojim programom pred izbore? Ejjj, de ćeš breeee, vrći se.!
Zagrebački kaze da imam udarni slogan koj ce sve partije akceptirati.
„Ne daj svoje radno mesto, i tako će ga uzeti“!
Istraživački instituti ce dati  mišljenja, a glasači su formalnost. Formalno mišljenje „sniženom cenom“.
Koja utopija socijalna  može zaustaviti fundamentaliste lopovluka?

Slične vesti