9.6 C
Belgrade
23/03/2023
festivali region

Peti Petrovac Jazz festival

Peti Internacionalni Petrovac Jazz festival održaće se od 31.08. do 03.09.2011. godine. Festival će biti otvoren u 19h ispred JUSD ,,Crvena komuna,, a muzičko-scenski performans će na otvaranju upriličiti ,,Entre sueños,, sa svojom igrom i pjesmama iz Španije. Darko Nikčević & Srdjan Bulatović duo /Montenegro/ za tu priliku izvešće pjesme sa njihovog novog projekta ,,Dodir Crne Gore,, a isto veče nastupiće i Karlheinz Miklin Trio /Austria/. Karlheinz Miklin dolazi iz Graza i kao profesor koji već dugi niz godina ima svoju počasnu katedru i muzičko iskustvo nastupiće sa svojim kulti multi projektom. Završetak prve večeri rezervisan je za mladi sastav Flying Pekinese Quintet /Macedonia/.
Otvaranje drugog dana festivala je prepušteno maestru saksofona i profesoru iz Berlina Peteru Wenigeru /Germany/, koji će nastupiti sa svojim triom, a završetak druge večeri namijenjen je za legendu Jazz muzike sa naših prostora pijanistu Mišu Šiza, koji nastupa sa svojim kvartetom i legendarnim njemačkom pjevačicom Gerty Raym.
Treći dan festivala je prepušten notama koje će upriličiti bendovi iz Holandije i Austrije.Iz Holandije nastupa Blazin Quartet , dok je finiš večeri rezervisan za etno devetočlani sastav Jazzwa /Austria/. Posljednjeg dana festivala nastupiće mlada i jako popularna latino pjevačica, Marita Alban Juarez /Poland/, dok je čast da muzički spuste zavjesu petog Petrovac Jazz Festivala pripala najboljoj Jazz fuziji iz Madjarske, sastavu Djabe.
Već dugi niz godina festival pomažu Opština Budva, Turistička organizacija Budva, a već tradicionalno i Ambasada Austrije. Tu su i ambasada Poljske, Njemačke, Goete institut iz Beograda i drugi mnogobrojni prijatelji festivala.
Festival će biti na dva stejdža, amfiteatar ispred JUSD ,,Crvena komuna,, i na terasi zamka ,,Kastelo,,.

 

Slične vesti