5.6 C
Belgrade
06/12/2022
aforizmi region satira Srbija

Peti konkurs „Milovan Ilić Minimaks“ za aforizam

Minimax: Autor fotografije Zoran Trbović
Minimax: Autor fotografije Zoran Trbović

Znajući da je smeh najbolji lek, iz humanitarnih razloga, a da bi se negovala satira i uspomena na jednog od najvećih srpskih satiričara Milovana Ilića Minimaksa, prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice, uz podršku Mr Jovana Mihajila, mr Nere Legac Rikić, a u organizaciji Scene svih kreativnih, raspisuje se konkurs za Peti međunarodni festival za humor i satiru „Milovan Ilić Minimaks“, koji ce biti održan na Svetski dan šale, 1. aprila 2011. godine, pod geslom „Tup-tup tačno u podne“.

Konkurs je raspisan za aforizam, na koji bi trebalo slati do dve kucane strane (novinski prored), a pravo učešća imaju i domaći i strani državljani.

Aforizme na slobodne teme slati, do 20. marta 2011. godine, na email: stojan.simic.krpica@gmail.com,

ili, u tri primerka običnom poštom na adresu:

Stojan Simić Krpica
(za konkurs međunarodnog festivala humora i satire
„Milovan Ilić Minimaks“)
Marka Miljanova 18
21000 Novi Sad

Aforizme potpisati punim imenom i prezimenom sa adresom uz priloženu kraću biografiju.

Nagrade, koje se sastoje od knjiga, i diplome biće dodeljene 1. aprila 2011. godine u 12 sati u prostorijama Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, uz odgovarajući kulturno-umetnički program dece iz Doma i nastup pesnika učesnika kolonije „Paunovo pero 2011“.

Napomena: Mole se autori da radove ne šalju na adresu Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, niti da se preko Doma informišu o konkursu.

(Izvor Žikišon)

Slične vesti