-0.4 C
Belgrade
29/03/2023
festivali promocije Srbija vesti

Peti festival humora i satire „Žaoka”

zaoka-2015-457x640Peti festival humora i satire pod nazivom „Žaoka” biće održan narednog vikenda u organizaciji kačarevačkog Doma kulture.

Prvi dan, petak, 30. oktobar, posvećen je deci. Najpre će od 16.30, u svečanoj sali Mesne zajednice, Pančevac Nikola Dragaš prirediti radionicu crtanja karikatura za učenike lokalne osnovne škole.

Potom će biti objavljeni rezultati konkursa i dodeljene nagrade najboljima, a u 19 sati će dečje aforizme čitati Dejan Milojević, Bojan Ljubenović (BG) i Zoran T. Popović.

„Žaoka” za odrasle biće održana narednog dana, u subotu, 31. oktobra, kada će i zvanično biti otvorena renovirana zgrada Doma omladine. Program će početi u 19 sati izložbom karikatura Dušana Gađanskog iz Zemuna.

Nakon toga će glumac Jovan Popović iz Pančeva govoriti dve kratke satirične priče Bojana Ljubenovića, a potom će aforizme i druge satiričke radove, pored domaćina i selektora festivala Zorana T. Popovića, predstaviti i Jovo Nikolić iz Ugljevika (Republika Srpska), Milan Todorov i Ninus Nestorović (Novi Sad), kao i Beograđani – Aleksandar Čotrić, Slobodan Simić i Miodrag Stošić, poznati stendap komičar, koji će biti i voditelj programa.

Slične vesti