17.3 C
Belgrade
23/03/2023
poezija Srbija

Песнички конкурс „Момчилова фрула“

„Две су нам фруле од Бога дате. Једна, Момчилова, Настасијевићева „Фрула“, у којој су основна правила за лепо пастирско, чобанско свирање фруле; у њој су испевана правила за свеколику уметност фрула и флаута; у њој је и вечно и вечност свирале…“

Миодраг Миле Азањац, флаутиста,

духовни отац Сабора фрулаша

Савет Сабора фрулаша Србије „ОЈ МОРАВО“, поводом јубиларног, 30. Сабора, који ће се одржати 22. и 23. јула 2017. у Прислоници код Чачка расписује:

ПЕСНИЧКИ КОНКУРС

„МОМЧИЛОВА ФРУЛА“

ЗА НАЈЛЕПШУ ПЕСМУ О ФРУЛИ

Песници могу писати на тему о фрули и свим аспектима фруле које она повезује и у које је уткана /живот, обичаји, православље, духовност, завичајност…/

Тиме ће песници који се одазову на Конкурс дати свој литерарни допринос очувању значаја фруле, најстаријег народног инструмента.

 

Пропозиције Конкурса:

На Конкурсу могу учествовати песници из Србије и расејања.

Учесници на Конкурсу треба да пошаљу највише три песме, потписане пуним именом и презименом, са основним контакт подацима: адреса пребивалишта, број телефона и E-mail адреса, краћа биографија /до 5редова/, у електронској форми на E-mail: saborfrulasa@gmail.com, у inbox на ФБ страницу Сабора фрулаша https://www.facebook.com/profile.php?id=100009360401198  или поштом, у три примерка, на адресу: Туристичка организација Чачка, 32 000 Чачак, Градско шеталиште бб, са напоменом: за песнички конкурс Сабора фрулаша.

Конкурс је отворен од 01. 04. 2017. до 15. 06. 2017.

Резултати конкурса биће објављени 30.06.2017. на:

– сајту:http://saborfrulasa.com/www/en/home/

– ФБ страници Сабора фрулаша https://www.facebook.com/profile.php?id=100009360401198

 

Пристигле песме, које не могу бити претходно објављиване и награђиване, оцењиваће стручни жири у саставу: Љубивоје Ршумовић, песник, Ратомир Рале Дамjановић, књижевник и Мајо Даниловић, књижевник. Они ће изабрати НАЈЛЕПШУ ПЕСМУ О ФРУЛИ, као и још три песме које ће бити похваљене.

Победнику Конкурса припашће Статуа Фрула и диплома, док ће похваљени аутори добити диплому.

Аутор НАЈЛЕПШЕ ПЕСМЕ О ФРУЛИ биће гост 30. Сабора Фрулаша, на завршној свечаности 23. јула 2017. у Прислоници, где ће у званичном програму говорити награђену песму.

Награђене песме ће бити објављене у  саборском листу „ФРУЛА“, на сајту и ФБ Сабора и у другим саборским публикацијама.

Организатор конкурса задржава све пристигле песме и може их објављивати у саборским публикацијама и користити у промоцији Сабора.

Организатор конкурса не хонорише пристигле радове, нити одговара за њихову аутентичност и ауторство.

Председник Савета Сабора:

Зоран Рајичић

 

 

Slične vesti