2.2 C
Belgrade
09/02/2023
Srbija vesti

Pesnička jesen kraj Morave 2012

Kao i svake prethodne, Trstenik će i ove godine u periodu od 22 – 27 – og oktobra, biti domaćin i ugostiti pesnike iz nekih od najpoznatijih književnih klubova Srbije. Sada već kultna manifestacija  „PESNIČKA JESEN KRAJ MORAVE“, je posle pedeset i tri godine od kako je osnovan klub, postala više nego tradicionalna, postala je jednom rečju potreba, da se za tih pet dana druženja kazuju pesnička razmišljanja o ljubavi, radosti, sreći, tugi, ŽIVOTU, …

Književni klub „MORAVSKI TOKOVI“,  ni ove godine nije hteo da odustane od ustaljenog koncepta koji prati manifestaciju. Uz nesebičnu podršku opštine Trstenik i Nevladine organizacije  “ FMI – Forumn mladih sa invalidi-tetom“, u okviru koje radi sekcija književnika “ VLADIMIR VLADIMIROVIČ MAJAKOVSKI „, koja će i sama biti učesnik  manifestacije, sve je pripremljeno na visokom nivou, i još jednom će grad Trstenik biti kulturni centar Srbije.

I ove je godine klub raspisao konkurs, na slobodnu temu, i traje do 10 – og oktobra. Potrebno je poslati po tri pesme u tri primerka sa šifrom, a razrešenje šifre u posebnoj koverti, i sve to na adresu kluba, ( Knjeginje Milice bb, 37240 Trstenik, za konkurs  “ Pesnička jesen kraj Morave 2012 “ ).Žiri u sastavu Veroslava Jovanović, Veroljub Vukašinović i Radošin Zajić, svi su članovi udruženja književnika Srbije, proglasiće pobednika i dodeliti nagrade, od kojih je najvažnij ona prva, a to je “ LJUBOSTINJSKA ROZETA „.

Ostaje nam samo da se nadamo da će se još dosta dugo pod Moravskim nebom pojati pesme.

 Saša.M.GILJEN, umetnik

Slične vesti