3.9 C
Belgrade
04/12/2022
Srbija vizuelne umetnosti

Papergirl Novi Sad

Asocijacija Kulturanova poziva sve kreativne ljude, od 7 – 77 godina, iz celog regiona na učešće u umetničkom projektu “Papergirl Novi Sad”, koji će biti realizovan tokom jula ove godine.

Papergirl je u osnovi mail art projekat – što znači da svi učesnici svoje umetničke radove trebaju poslati poštom na adresu Kulturanove do 01.07.2012.

Svi pristigli radovi biće prikazani na zajedničkoj izložbi, nakon čega će se umotavati u tube koje će zatim članovi Kulturanove, u maniru dostavljača novina, deliti slučajnim prolaznicima.

Ovo je još jedna u nizu akcija u okviru dugoročnog projekta Kulturanove, NEPOSREDNA KONZUMACIJA KULTURE – GRADIONICA, projekta koji ima za cilj da se afirmativnim akcijama, stvaranjem, kulturnom i umetničkom produkcijom, stavi fokus na problem komunikacije između umetnika i publike.

Papergirl želi da izvede umetnost iz pozorišta, muzeja i galerija na ulicu – među ljude koji za umetnost više nemaju strpljenja i vremena.

Na ovaj način umetnost će sama da traži svoju publiku, ne čekajući više da publika potraži nju…

Tema, format, stil i tehnika su slobodni.

Mogu se slati originali, fotokopije, printovi, fotografije, crteži, slike, kolaži, radovi u kombinovanoj tehnici, pesme, priče, radovi od tekstila, stikeri, itd.

Jedni zahtev sa naše strane jeste da radovi moraju biti takvi da se mogu urolati u tube.

Svaki učesnik u ovom projetu može dostaviti više svojih radova.

 Rok za slanje je 01.07.2012

Svi pristigli radovi biće prikazani na:

http://papergirlns.blogspot.com/

Nakon čega će biti izloženi u Novom Sadu, a potom podeljeni novosadskoj publici.

Radove sa svojom biografijom šaljite na:

Kulturanova (Papergirl NS)

Njegoševa 3

21000 Novi Sad

Srbija

Slične vesti