5.4 C
Belgrade
29/11/2022
kutak za mlade Srbija

Papergirl Beograd #2

pgKolaž kolektiv Vas poziva da se uključite u akciju Papergirl Beograd #2

Šta je Papergirl? 

Papergirl“ povezuje kreativce i publiku, podrazumeva sakupljanje umetničkih radova i izložbu. Umetničke radove, srolane u smotuljke, ljudi na biciklima deliće slučajnim prolaznicima na ulici.
Projekat je osmišljen u Berlinu 2006. pod sloganom „umetnost poklanjanja umetnosti“ a po drugi put se realizuje u Beogradu.

Cilj projekta je promocija umetnosti i način da se ista približi ljudima, jer mnogi, zbog nedostatka vremena ili novca, nisu u mogućnosti da posećuju galerije i muzeje.
Akcijom promovišemo kreativne mlade ljude i biciklizam, radove će prolaznicima deliti volonteri na biciklima u stilu Paperboy, raznosača novina. Prošle godine uspešno smo realizovali projekat, sopstvenom organizacijom i finansijskim sredstvima izmamili smo osmehe šetačima koji su naleteli na našu ekipu u centru grada (pogledaj video). Sada pozivamo tebe, da se priključiš, ohrabriš i pokloniš svetu svoju umetnost ili osmeh.
U slanju radova mogu učestvovati svi, bez obzira na starost i pol,  nije važno da li je to hobi, način da oslobodite osećanja, utiske ili nesto zaista ozbiljno. Radovi moge biti bilo koje vrste pa tako u obzir dolaze: fotografije, crteži, slike, printovi, proza, poezija, grafika, radovi od tekstila, nelepnice, stripovi, torbe, majice … jedini uslov je da se oni mogu smotati u rolnicu.
Radovi se mogu poslati na adresu:

 
Radmila Jeremić
Jaše Ignjatovića 33
Beograd
 
Ove godine akcija se sprovodi kroz projekat „Mladi su zakon“ kojeg kao resurs centar za grad Beograd sprovode Građanske inicijative.

 

Slične vesti

1 comment

vasa 23/09/2013 at 16:46

Do kog roka se salju radovi?

Comments are closed.