14.6 C
Belgrade
30/05/2023
muzika radionice Srbija

Otvoren poziv: Radionica elektronske muzike: Free flow musical data

ck13logoOmladinski centar CK13 vas poziva na radionicu elektronske muzike koju vodi kompozitorka i umetnica zvuka Svetlana Maraš. Radionica će se održati 28. septembra, s početkom u 13h u prostorijama CK13.

Na radionici će biti predstavljene osnove Pure Data programiranja i primena Open Sound Control (OSC) protokola u digitalnoj muzici koji omogućavaju prevođenje informacije iz jednog vida u drugi (ne-muzički u muzički).

Cilj radionice je da polaznici razumeju proces prevođenja informacije u domen zvuka, i da se za kratko vreme osposobe da realizuju jednostavan vid muzičke interakcije uz pomoć gedžeta/kontrolera koji su im dostupni.

Ova radionica je namenjena muzičarima i entuzijastima koji rade u domenu elektronske muzike, a koje zanimaju nova tehnologija, digitalni gedžeti i zvuk. Polaznicima će biti predstavljen širok spektar mogućnosti kreiranja interakcije sa zvukom pomoću kompjutera i eksternih kontrolera. Akcenat je na rešenjima koja podrazumevaju minimalni trošak i dostupna su na internetu ili se mogu napraviti po principu DIY.

Neke od jedinica (softwerskih/hardverskih rešenja) koje će biti pokrivene su: Touchosc/control, osculator, faceosc, fiddle~, qwerty as midi, itd.

Učešće je besplatno, a maksimalni broj učesnika radionice je 10.
Učesnici radionice treba da poseduju sopstveni laptop, slušalice kao i nešto od navedenog: Web kamera, muzički sofware po izboru (ableton, reaktor i sl.), pure data, iphone, ipad, smartphone, midi kontroler, nintendo wii, kontakt mikrofon.
Prijave slati na mail ozren@ck13.org najkasnije do 25. septembra.

Radionica je deo projekta “Ansambl Studio 6: koncertna sezona i muzičke radionice” koji su podržali Ernst von Siemens Music Foundation i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu AP Vojvodine.

O instruktorki

Svetlana Maraš je kompozitorka i zvučna umetnica iz Srbije. Godinama unazad aktivna je na polju eksperimentalne muzike kod nas i u inostranstvu. Studirala je kompoziciju u Beogradu i usavršavala se na kursevima i radionicama širom sveta (Mozarteum, Bang on a Can, Columbia University The School of Arts…), a magistrirala je u Medijskoj laboratoriji Aalto Univerziteta u Helsinkiju. Njen rad obuhvata polje nove muzike i sound art-a i kreće se od performansa preko interaktivnih instalacija, do teorijskih radova iz ovih oblasti. Svoje radove imala je priliku da predstavi u Multimedijalnom centru Gantner (Bourogne), Onazis Kulturnom centru (Atina), Muzeju savremene umetnosti (Beograd), A38 (Budimpešta), Ausland (Berlin), Kunstradio-Radiokunst, Radio Beograd, ICMC (Njujork), UCSD (San Dijego) i Orpheus Institututu za muzičko istraživanje (Gent). Njena izvođačka praksa bazira se na kompoziciji i manipulaciji kompleksnog elektronskog soundscape-a uz pomoć kompjuterske tehnologije i algoritamskih rešenja. Svetlana je član ansambla Studio6, član i ko-osnivačica ImprovE kolektiva. www.svetlanamaras.com

Link za najavu na sajtu: http://ck13.org/event/radionica-elektronske-muzike-free-flow-musical-data

Srdačan pozdrav,

Bojan Krivokapić
Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13
Novi Sad

ck13.org

063 87 89 548

Slične vesti