3.6 C
Belgrade
01/12/2022
region Srbija

OTVOREN NACIONALNI KONKURS „ARHITON“

arhitonStudenti i mladi stručnjaci do 15. maja ove godine mogu prijaviti svoja idejna rešenja na temu uređenja gradskih krovova i urbanih džepova, za učestvovanje na nacionalnom konkursu „Arhiton“, saopšteno je danas iz Centra za unapređenje životne sredine.

Konkurs ima dve eliminacione runde. U prvoj rundi, stručni Žiri će izabrati do 20 najboljih idejnih rešenja u obe kategorije. U drugoj rundi, 05. juna u Domu omladine Beograda, autori izabranih radova će prezentovati svoja idejna rešenja Žiriju i publici. Na osnovu kriterijuma Konkursa, Žiri će izabrati pobednike u obe kategorije, nakon čega će biti održana ceremonija dodele nagrada koje je obezbedila kompanija Lenovo.

Najbolja idejna rešenja će biti publikovana i izložena u Domu omladine Beograda, u okviru 5. Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“ (28-31. oktobar 2014).

„Namera Centra za unapređenje životne sredine je da, kroz konkurs i projekat, promoviše primenu savremenih tehničko-tehnoloških rešenja i napredne koncepte u ozelenjavanju urbanih lokacija kako bi se povećao adaptivni kapacitet lokalnih urbanih zajednica, ali i unapredilo znanje i iskustvo mladih stručnjaka u borbi protiv klimatskih promena.“ – izjavila je Ivana Jovčić, izvršni direktor Centra za unapređenje životne sredine.

Kompletna konkursna dokumentacija može biti preuzeta sa internet prezentacije www.cuzs.org.

Realizaciju nacionalnog konkursa „Arhiton“ i projekta „Klima se menja. A ti?“ podržali su Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda, Arhitektonski i Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu, EU info centar, Dom omladine Beograda i kompanija Lenovo.

Osoba za kontakt:

VLADAN ŠĆEKIĆ
PROGRAMSKI DIREKTOR / PROGRAM DIRECTOR

CENTAR ZA UNAPREĐENJE ŽIVOTNE SREDINE
ENVIRONMENTAL IMPROVEMENT CENTER

M  +381 64 279 3335
T   +381 11 334 9479
A   PALMOTIĆEVA 17,  11000 BEOGRAD

Slične vesti