8.4 C
Belgrade
21/03/2023
Bosna i Hercegovina proza region

Otvoren konkurs za Zlatnu sovu

sovaISTOČNO SARAJEVO – Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske raspisao je, za 2014. godinu, konkurs za najbolji neobjavljeni roman, kome će biti dodijeljena nagrada „Zlatna sova“.

Direktor Zavoda Rade Ristović pozvao je sve istaknute pisce koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku da učestvuju na konkursu koji je otvoren do 6. maja 2014. godine.

Ristović je istakao da će pobjednik „Zlatne sove“ za 2014. godinu dobiti 10.000 KM i objavljivanje romana u tiražu od 2.000 primjeraka, kao i 100 primjeraka odštampanog romana.

On je istakao da druga nagrada obuhvata objavljivanje romana u tiražu od 500 primjeraka, te autorski honorar u iznosu od 3.000 KM, kao i 50 primjeraka romana, dok treća nagrada obuhvata objavljivanje romana u tiražu od 500 primjeraka, autorski honorar u iznosu od 2.000 KM i 50 primjeraka romana.

„Osim nagrađenih romana Zavod će, uz saglasnost autora, objaviti još tri, od žirija najbolje ocijenjena rukopisa autora sa prostora Republike Srpske“, rekao je i dodao da će ti romani biti objavljeni u tiražima po 500 primjeraka, a biće dodijeljen i autorski honorar.

Ristović je naglasio da jedan autor može konkurisati samo sa jednim rukopisom, koji će pod šifrom slati isključivo putem pošte na adresu Zavoda.

On je naglasio da će pobjednik biti proglašen 4. septembra – na Dan Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Ristović je podsjetio da su pobjednici ovogodišnje „Zlatne sove“ konkurisali i na četiri književna konkursa – „Ninova nagrada“, „Vitalova“, „Branko Ćopić“ i „Momo Kapor“.

Riječ je o djelima „Obala“ Živojina Ivkovića, „Crno pile koje bježi“ Ivana Zlatkovića i „Povratak Ž-a“ Petra Pješevca.

Slične vesti

1 comment

Aleksandra 20/12/2013 at 18:02

Poštovani,
U koliko primeraka se šalje rukopis i na koju adresu tačno i da li se šifra šalje u posebnoj koverti?
Hvala

Comments are closed.