4.9 C
Belgrade
02/02/2023
region Srbija strip

Otvoren konkurs za Salon stripa

Radovi za 8. Međunarodni salon stripa mogu se slati do 31. avgusta.
Najveći strip događaj u Srbiji i jedna od najznačajnijih smotri „devete“ umetnosti u regionu, ove godine održaće se od 30. septembra do 3. oktobra u Studentskom kulturnom centru (SKC).

Radovi se mogu se poslati na adresu: Studentski kulturni centar, Kralja Milana 48, Beograd ili doneti u SKC lično. Rad može biti delo jednog ili više autora, obima od jedne do četiri table, a najpoželjniji su A3 ili A4 formati. Odabir teme, žanra, autorski pristup i format table za konkurs su slobodni. Tekst u stripu mora biti na jednom od jezika naroda bivših jugoslovenskih republika ili na engleskom, a uz rad je obavezno poslati čitko popunjenu prijavu koja se može preuzeti na sajtu www. skc.org.rs ili dobiti u „Srećnoj galeriji“ SKC, pri predavanju radova. Potrebno je, na poleđini svake table rada naznačiti autore i njihovu funkciju: scenario, crtež i kolor. Bez kompletnih podataka rad se neće uzimati u razmatranje, navedeno je u saopštenju SKC-a.

Na otvaranju Salona biće dodeljene nagrade: Gran pri, koja uključuje novčani iznos od 1.000 evra, zatim nagrada za najbolje ostvarenje u domenu klasičnog strip jezika, za najbolje ostvarenje u domenu alternativnog strip jezika, za najbolji scenario (ideju), za najbolji crtež i specijalna nagrada žirija za inovaciju. Takmičarima do 15 godina starosti biće dodeljene nagrade „Mladi lav“ – najbolji rad u kategoriji, zatim specijalne nagrade žirija za najbolju ideju, za zreo i maštovit izraz i nagrada za najmlađeg učesnika.

Slične vesti