3.9 C
Belgrade
04/12/2022
izložbe vesti vizuelne umetnosti

OTVARANJE IZLOŽBE NOVINSKE FOTOGRAFIJE POVODOM 60 GODINA LISTA „ZRENJANIN“

OTVARANJE IZLOŽBE NOVINSKE FOTOGRAFIJE POVODOM 60 GODINA LISTA „ZRENJANIN“

02.11 – 30.11.2012

 
Dobra novinska fotografija mora da ima sve: priču, pokret, izraz i lica učesnika, krupan plan, dubinu konteksta, i autentičnost iznad svega.

U Holu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak 2. novembra 2012. godine u 19 časova biće otvorena prva izložba novinske fotografije u Zrenjaninu a biće izloženi radovi zrenjaninskih i beogradskih fotoreportera. Ova izložba organizovana je povodom 60 godina lista “Zrenjanin”, autor izložbe je Duško Ljubotina – tehnički urednik lista Zrenjanin a koautor Jovan Njegović Drndak – fotoreporter lista Zrenjanin.
Posle otvaranja izložbe u 19.40h u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održan okrugli sto na kojem će učestvovati bivši i sadašnji urednici i novinari lista.

O IZLOŽBI:

Izložba obuhvata šezdeset fotografija i dve fotoreportaže a zastupljeni su svi žanrovi novinske fotografije (sport, hronika, politički skupovi, ljudi, manifestacije i ambijentalne celine grada). Iako je izložba organizovana po pozivu a pravo učešća imali su samo fotoreporteri štampanih medija, pristiglo je više od 100 fotografija. I pored stroge selekcije posetioci će biti u prilici da vide majstore novinske fotografije poput Tomislava Peterneka, Ljube Milosavljevića, Nenada Živanovića kao i drugih fotoreportera pre svega lista Zrenjanin, Novosti i Sporta – Beograd, RTS – Beograd.

Učesnici: list ZRENJANIN – Ljuba Milosavljević, Branislav Milin, Danijel Vrška, Ivan Pančić, Jovan Njegvić Drndak i Srđan Drašković.
NOVOSTI Beograd – Anđela Stevanović, Milutin Labudović i Nenad Živanović
Fotodokumentacija BORBE – Tomislav Peternek i Mile Negotinac

Slične vesti