18 C
Belgrade
23/03/2023
izložbe Srbija

Otvaranje izložbe lampi Jugoslava Ćuge Sivića „Osvetli se“

jugoslav24. mart u 20 časova Galerija Art Pocket

Jugoslav Ćuga Sivić, tridesetsedmogodišnji umetnik iz Subotice, koji svoje skulpture, lampe, svećnjake, nameštaj izrađuje od industrijskog i metalnog otpada, izložiće novu kolekciju lampi u Galeriji Art Pocket (Beograd, Skadarska 36a), 24. marta. u 20 časova.

Lampe koje će ljubitelji Sivićeve umetnosti moći prvi put sada da vide nastale su većinom od metala sakupljenog na vojnom otpadu.

Jugoslav je svoj stvaralački opus započeo pre dvanaest godina, kada je nastala prva lampa od starog metalnog otpada.

„Gledano sa ove vremenske distance, ta lampa nije ličila ni na šta, ali pokrenula je nešto što mi ni na kraj pameti nije bilo da bih mogao da radim u životu i poštedim sebe stalnog traženja posla ili rada za nekog nervoznog poslodavca za nikakvu platu. Upustio sam se u sve to i proteklih godina svašta nešto naučio, izradio, osvetljavao razne javne i privatne prostore, imao puno izložbi i puno svetlih i mračnih momenata. Najveći uspeh koji sam postigao u ovome što radim je da i dan danas uspevam da živim i preživljavam od toga, podsećajući sebe svaki dan da valjda nije sve u novcu, već ima nešto u igri i u ljubavi“

Jugoslav Ćuga Sivić

Jugoslavove skulpture u obliku ribe, kornjače i delfina obišle su i Beograd (Tašmajdan, Opština Novi Beograd,, Supernatural, a trenutno se nalazi na obali Save iza Beogradskog sajam). Kao i najveći deo Jugoslavove umetnosti i ove skulpture svoju punu estetsku vrednost dobijaju ispunjavanjem svoje upotrebne vrednosti. Skulpture su putovale kroz Srbiju sloganom „Ubaci limenku, dovrši skulpturu“.

Posetioci će imati priliku da izložbu posete do 06. aprila 2014. godine.

Više fotografija i informacija:

Facebook Jugoslav Ćuga Sivić

Web: radionicaart.webs.com

Event: Osvetli se

Galerija Art Pocket, Skadarska 36a

Radno vreme
Pon. – čet., ned.: 12h – 00h;  petak – subota: 12h – 02h

Kontakt: 011 7345709

Slične vesti