-0.9 C
Belgrade
05/02/2023
Srbija vesti

„OTAC NA SLUŽBENOM PUTU“ ABDULAHA SIDRANA

Kulturni Centar Pančevo
Vojvode Živojina Mišića 4
14. 09. 2011. u 19:30 h
Atelje 212, Beograd
režija: Oliver Frljić
igraju: Vlastimir Đuza Stojiljković, Gligorije Marinković, Branislav Trifunović, Hana Selimović, Feđa Stojanović, Ivan Jevtović, Aljoša Vučković, Danica Maksimović i drugi

O predstavi:

Kultno delo jednog od najznačajnijih autora eks-jugoslavenske pozorišne i filmske umetnosti – Abdulaha Sidrana u režiji Olivera Frljića, najintrigantnijeg reditelja sa ex-yu prostora! Ova priča o jednoj sarajevskoj porodici u ranim pedesetim godinama, u vreme sukoba Tita i Staljina, postavljena je kao sećanje dečaka Dina, koga igra Vlastimir Đuza Stojiljković, čiji otac u informbiroovskim previranjima završava u zatvoru. Jedna očeva neoprezna i usputna izjava pred ljubavnicom, udružena sa njenom ljubomorom i osvetoljubivošću, potpuno će promeniti njihove živote. Predstava kroz intimnu priču oslikava svu kompleksnost tog političkog trenutka, preispituje nesrećno vreme i istorijske događaje koji se prelamaju preko sudbina običnih, nedužnih ljudi. Vreme u kome je samo jedna pogrešna reč izrečena na pogrešnom mestu, pred pogrešnim ljudima mogla da potpuno uništi dotadašnji život.

“Mislim da je ovo jedna od najboljih predstava sezone; svi elementi su na najvišem nivou.”
Jovan Ćirilov

“Ovo nije sarajevska već kosmička priča, priča ljudi bilo gde na svetu. Klasičan primer i čist dokaz da sredina koja se zatvori u sebe i počne sama sebe da tumači – nema nikakvu perspektivu.”
Zijah Sokolović

“Duboki emotivni dodir”
Aleksandra Glovacki, Večernje novosti

“Predstava u režiji izvanrednog Olivera Frljića verovatno je događaj sezone, sa elementima brehtovskog mjuzikla i čudesnim postavkama likova koji su izazvali suze u gledalištu.”
Milan Vlajčić

“Istinitije od života”
Željko Jovanović, Blic

Na 10. festivalu BH drame u Zenici predstava „Otac na službenom putu” dobila je čak 5 nagrada: za najbolju predstavu u celini, za najbolje glumačko ostvarenje (Vlastimir Đuza Stojiljković), za najbolje likovno oblikovanje predstave, za najbolju scensku muziku i  nagradu publike za najbolju predstavu!

Slične vesti