11.9 C
Belgrade
24/03/2023
aforizmi poezija region Srbija

Осми књижевни конкурс „Божидар Ђуровић“

uskor_logoНа основу чланова 21 и 23 Статута Удружења српских књижевника у отаџбини и расејању – УСКОР, Скупштина удружења је на редовној седници одржаној 3. марта 2016. године, донела одлуку да се распише „Осми међународни књижевни конкурс УСКОР-а, а ради очувања српског језика и ћириличног писма, под називом „Божидар Ђуровић“, и том приликом су усвојене следеће:

ПРОПОЗИЦИЈЕ

Осми књижевни конкурс „Божидар Ђуровић“ се расписује са почетком од 1. септембра 2016. године и завршетком дана 15. октобра 2016. године, под следећим условима:

– на конкурс се могу достављати она књижевна остварења која до сада нису нигде објављивана;

– могу се највише доставити по три рада и то: или три песме, или три групе епиграма, или три групе афоризама и то у по три примерка;

– песме могу имати највише 32 стиха, или 32 реда ако се пишу слободним стихом а да у том случају у реду не буде више од 15 слогова, и то у три примерка;

– епиграма не треба да има више од десет стиховних група са највише шест стихова у групи, и то у три примерка;

– афоризми не треба да буду више од петнаест мисаоних порука (без баналности и политичких убеђења!), и то у три примерка.

Радове писати искључиво српским правописом (и сходно дијалекту наших региона), а потписати само шифром на сваком примерку. У мањи затворен коверат ставити име и презиме аутора и називе радова, затим тачну адресу аутора са бројем поште, као и телефоне аутора. Није потребна биографија (!). Радови писани руком неће се оцењивати. Радове и мањи затворен коверат ставити у већи коверат, који треба у затвореном облику послати на адресу: Музеј науке и технике – за УСКОР – 11000- Београд, ул. Скендер Бегова број 51. Не треба слати препоручено нити брзом поштом да се не би офирао аутор!

Школе могу збирно, под истим условима, послати радове ученика у једном пакету, с тим што све учеснике треба разврстати по разредима, а за свакога имати посебан затворен мањи коверат са шифром и име ментора.

Добитници признања ће бити обавештени најкасније до краја новембра 2016. г.

Контакт телефони председника УСКОР-а су: (11) 3175-093 и 064/502 31 74.

Удружење српских књижевника

у отаџбини и расејању-УСКОР

Председник,

01Милош Анђелић

Slične vesti

2 comments

Milorad 01/09/2016 at 13:57

NE RAZUMEM. KOJA JE TEMA?
ILE JE TEMA SLOBODNA ? !

Branko 02/10/2016 at 19:30

Tema je slobodna…

Comments are closed.