9.1 C
Belgrade
27/03/2023
Srbija vesti

Oslobađanje bioskopa u Vladimircima

vladimirci bioskopGrupa omladinaca iz Vladimiraca, kod Šapca, podstaknuta događajima u beogradskom bioskopu „Zvezda“, pokrenula je inicijativu za obnavljanje lokalnog bioskopa u Vladimircima koji je prestao sa radom pre skoro 20 godina. Kako bioskop nije privatizovan, već njim gazduje lokalna biblioteka „Diša Atić“, omladinci su od direktorke Jasmine Kojičić zatražili dozvolu da srede bioskopsku salu koja čeka sredstva za adaptaciju već 20 godina.
Omladinci ističu da među njima ima onih koji nikada nisu bili u bioskopu, i da ovo nije zahtev da se naprosto osposobi mesto za prikazivanje komercijalnog filma, već da se i u mestima van metropola iznađu načini društvenog upravljanja kulturnim dobrima i prostorima, koji bi doneli dobrobit svim građanima. Naročito je mladima potrebna mogućnost da oforme svoj autentični kulturni izraz u sredini u kojoj žive,  i u tome nema razlike između mladih u Rimu, Beogradu ili Vladimircima.
Podršku ovoj ideji dali su producenti i ekipa filma „Mali Budo“, koji će besplatno ustupiti film za prikazivanje, a najavili su i svoj dolazak na projekciju. Umesto klasičnih  ulaznica, omladinski pogon Udruženja „MladiCe“ prikupljaće od posetilaca  priloge za svoj rad. Cena karte biće simbolična, a sav prihod pripašće Udruženju roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele od  raka „Čika Boca“.
Omladinci u saradnji sa bibliotekom trenutno čiste bioskopsku salu i traže način da je zagreju, popravljaju platno, obezbeđuju ozvučenje i projektor…
Pozivamo Vas na otvaranje bioskopa i projekciju filma zakazanu za četvrtak 18. decembra u 19 časova u bioskopskoj sali „Doma palim borcima Posavotamnave“ u Vladimircima.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti:
Nikoli Brekoviću Džoniju iz grupe omladinaca, na telefon 065/2813411
Ivanu Velisavljeviću, „Pokret za okupaciju bioskopa“, telefon 064/1536905
Milanu Ćosiću, biblioteka „Diša Atić“, telefon 065/2586704
Udruženje „Čika Boca“ telefon 011/4059414

Slične vesti