2.2 C
Belgrade
09/02/2023
književnost Srbija

Oglas za dodelu Svetosavske nagrade

Obaveštavamo Vas da je Kulturno prosvetna zajednica Kruševac raspisala oglas za dodelu godišnje nagrade, kao trajni oblik priznanja pojedincima, za doprinos razvitku kulture, organizovanju, pokretanju i ostvarivanju kulturnih akcija, širenju i afirmaciji kulture u gradu Kruševcu, za nesebičan, predan i dugotrajan rad u ustanovama i delatnostima kulture, za stvaralački doprinos ukupnim kulturnim rezultatima u ustanovama, mesnim zajednicama, naseljima, gradu, okrugu.

Nagrada nosi naziv „SVETOSAVSKA  NAGRADA“, kao simbol plemenitosti svega onoga što je kroz svoje delovanje značio Sveti Sava, i deluje kao podstrek umetniku da, pre svega bude ličnost – stvaralac. Nagrada se sastoji iz „Svetosavske povelje“ i novčane nagrade.

POZIVAMO VAS DA DAVANjEM PREDLOGA POMOGNETE I OMOGUĆITE PREPOZNAVANjE PRAVE LIČNOSTI KOJA ĆE OPRAVDATI NAZIV NOSIOCA  „SVETOSAVSKE NAGRADE“.

Molimo Vas da Vaše predloge sa obrazloženjem dostavite najkasnije do 15. januara 2011. godine Kulturno prosvetnoj zajednici Kruševca, adresa: Majke Jugovića 12, 37 000 Kruševac.

Nagrada za najviša dostignuća u kulturi grada Kruševca biće uručena na svečanoj akademiji koju organizuje Crkvena opština Kruševac i Kulturno prosvetna  zajednica Kruševac koja je posvećena svetiteljskom i prosvetiteljskom delu kojim isijava ime Svetog Save.

Slične vesti